Гъбен биологичен инсектицид „Натуралис”


Почвата е убежище за много болести и неприятели – нематода, фузариум, трипсове, акари, телени червеи, доматения молец и други, които атакуват растенията както на открито, така и в оранжерии. Ако не се вземат навреме правилните мерки с подходящи средства, може да се компрометира цялата реколта. Управителят на „Амитица“ ООД инж.-агр. Здравка Смиленова съветва да се прилагат доказани в практиката биологични препарати. За нея днешното биоземеделие се базира на модерни биопродукти, подходящи за борба срещу плевели, болести и неприятели.

„Натуралис” е гъбен биологичен инсектицид. Съдържа гъбата Boveria bassiana -2.3 х 10 на 7 живи спори и коформуланти (растително масло). Гъбата е почвен патоген и се развива във всички типове почви. Развива се върху насекомите, върху които попадат спорите ѝ. Контролира възрастни насекоми и акари, но особено силно е действието ѝ върху яйцата и ларвите. Поразителен е ефектът при ларвите на различни вредители.

„Натуралис” е регистриран срещу: телен червей при картофи, царевица; хоботници при царевица и слънчоглед; въшки, белокрилка, трипс, акари при всички култури; ларви на майски, юнски бръмбари и всички други посочени в регистрационните документи. Безопасен е за пчелите и се съчетава успешно с микробиологични продукти от серията ЕkoPROP – съдържащи бактерии, микоризни гъби и гъби за борба с почвените патогени (фузариум, питиум, ризоктония и др.) и срещу нематоди. Ефектът при тях е изключително висок. Микоризните гъби стимулират кореновата система и увеличават усвояването на азот, фосфор и калий. Увеличават и водния запас на растенията.

По материали на Амитица