Високоефективни машини за земеделието


Интервю с Елисавета Маркова, управител на Варекс ООД

Фирма „Варекс” спечели първо място в Отличието 2019 г. с комбайна Massey Ferguson IDEAL. Търси ли се машината и с какво привлича българските земеделски стопани?

– Зърнокомбайнът Massey Ferguson IDEAL е всеобщо призната високотехнологична машина с параметри, които посрещат и най-взискателните изисквания на фермерите за чистота на жътвата, скорост, ефективност, комфорт на оператора и дигитална система, която контролира функционалността на всички работни възли като позволява на оператора да следи параметрите от монитора в кабината.

През изминалата година нашата фирма направи поредица от демонстрации в жътва на ечемик, пшеница, слънчоглед и царевица с два от основните модели на MF IDEAL 9Т и 8. За целите на безпроблемна жътва в условията на различните региони в страната, екип от оператори и сервизни инженери от ВАРЕКС преминаха специализирано обучение във фабриката на производителя в Италия. Това ни даде увереност в представянето на машините и вече натрупаният опит ни позволява да признаем, че такава машина все още няма на пазара на зърноприбиращата техника. Непосредствено след всяка жътва, при разговорите с фермерите, те изразяват своето удовлетворение и желание да притежават такъв комбайн.

Тази година предвиждаме да направим предаването на всеки комбайн Massey Ferguson IDEAL специално събитие за собственика и за нас. Притежанието на ново поколение машина като тази, наистина създава усещането за уникалност и дава допълнително самочувствие на собствениците. Ние ще споделим тяхната гордост и ще допринесем с уменията си в обучение на техните оператори да използват максимума от възможностите на Massey Ferguson IDEAL.

Тази година какво предлагате на българския земеделски пазар?

– Стартира нашата кампания за продажба на наличната техника на склад.

В момента акцент са пролетните сеялки KURT и торачки AGREX в пакет с трактор MASSEY FERGUSON 130 к.с. при изключително изгодни условия. Винаги поддържаме на склад разнообразни по приложението си машини от марките MASSEY FERGUSON, GALUCHO, GREAT PLAINS, LEMKEN, GUSTROWER, SEPPI-M, така че да посрещнем нуждите на клиентите ни.

Предстоящо е популяризирането на италианските пръскачки GRIM, които са малко познати на нашия пазар, но клиентите ще се убедят в тяхното високо качество.

Следващата ни кампания ще бъде с тема зърноприбираща техника. Известни са отличните параметри на конвенционалните комбайни LAVERDA и MASSEY FERGUSON, които са лесни за управление и поддръжка, а съотношението качество-цена ги прави една много разумна инвестиция. Високопроизводителните комбайни MF IDEAL ще бъдат неотменна част от кампанията и това ще ни позволи допълнително да запознаем фермерите с предимствата на тези високотехнологични машини. Към комбайните ще предложим адаптери за царевица и слънчоглед NARDI, ремарке GUSTROWER, сечки и други продукти, свързани с прибирането на реколтата. В допълнение ще предложим варианти за удължена гаранция в зависимост от желанието на клиентите.

Новостите ще бъдат от водещата ни марка MASSEY FERGUSON. Ще предложим Next Edition трактори, които обединяват най-добрите характеристики от най-търсените предходни модели. Заедно с отличните финансови условия и допълнителни бонуси, покупката на такъв трактор действително си заслужава. Ще представим интелигентното дигитално решение MF Connect за управление на машинния парк.

Бих искала да подчертая, че ВАРЕКС разполага с отлично обучени сервизни специалисти, които внасят добавена стойност към всички предлагани от фирмата продукти. Професионалната поддръжка на техниката – нова или употребявана, удължава техническата функционалност на машините, а всеки собственик се нуждае от спокойствие и сигурност за състоянието на машинния си парк.

Предвидили ли сте с какво ще участвате на Отличието 2020 година?

– Ние подкрепяме инициативата за конкурса-отличие „Принос в механизацията на земеделието“ и участваме с машини в различните категории. Считаме, че тези проява е форма за професионално популяризиране на различна по предназначение земеделската техника. Конкурсът обединява свързаните със селското стопанство академични среди от професионални училища и университети, производители и търговци на техника, както и всички заинтересовани и ангажирани в сектора представители на министерства и асоциации.

В зависимост от интереса и оценката на клиентите ни в продължение на годината, ще предложим най-предпочитаните машини за участие в конкурса.