Балопреса BigBaler 1290 HD – Машина на годината 2020


New Holland Agriculture с новата балопреса BigBaler 1290 HD спечели наградата „Машина на годината“ в категорията за фуражоприбираща техника в рамките на „Агритехника“ 2019.

Тя произвежда бали с до 22% по-висока плътност, в сравнение с конвенционалните големи квадратни балопреси. Новият подбирач MaxiSweep™ спомага за по-интензивно захранване с материал, което увеличава капацитета и производителността на машината. Основен компонент в балопресата е скоростната кутия SmartShift™, спечелила сребърния медал на Агритехника, осигуряваща мек старт, което води до по-голям комфорт за оператора и защита от претоварване на трактора. Патентованата технология за връзване Loop MasterTM гарантира най-доброто в класа здраво връзване и защитава околната среда и фуража, като елиминира изрезките от сезала. Концепцията за къс теглич осигурява отлична видимост за оператора и маневреност. Комфортът е допълнително подобрен с нов интуитивен потребителски интерфейс с помощта на големия сензорен дисплей IntelliView IV. Технологичната система IntelliCruise™ автоматично регулира скоростта на трактора, добавя към производителността и комфорта на балопресата BigBaler 1290 High Density разполага с най-дългата камера за бали в своя сегмент, 4,05 метра, и висока сила на буталото. При 748 мм ход, силата на буталото е увеличена, за да достигне до 58% повече от Plus моделите, за още по-плътни бали. Всички тези характеристики, заедно с по-високата скорост на ротора в сравнение с PLUS моделите, водят до изключителна ефективност при балиране на полето, по-малко бали на поле, повече тона на ремарке: по-висока производителност, заедно със спестяване на време и транспорт.

Уникалната концепция за задвижване, носител на сребърен медал на Агритехника, се отличава с двустепенна технология за стартиране на захранването, която осигурява 79% увеличение на въртящия момент. Маховикът е по-тежък отколкото при моделите BigBaler Plus и има 16% по-голям диаметър, като е нараснал на 1080 мм. По-високата скорост и по-големият размер на маховика доставят 230% повече енергия за по-ефективно балиране. Спирачката с вътрешно охлаждане, интегрирана в скоростната кутия, забавя буталото и го спира, когато достигне оптималното начално положение. Освен това служи като аварийна спирачка, способна безопасно да спре буталото в рамките на 8 секунди. За високата производителност на BigBaler 1290 HD допринася и новият 2,35-метров подбирач MaxiSweep™, който е идеален за най-широките откоси, оставени от днешните комбайни с голям капацитет. Системата CropCutter™ гарантира контролирано и превъзходно качество на рязане благодарение на 29 ножа с индивидуална пружинна защита на ножа и сдвоени палци на нажа на ротор.

Балопресата BigBaler 1290 High Density разполага с технологията за връзване на Loop MasterTM на New Holland, която се основава на доказаната система за двоен възел, като въвежда нов втори възел. Това води до 26% по-здраво връзване и елиминира остатъците от сезала по полето. Новото, голямо отделение за сезал побира 36 XL кутии/ шпули за сезал и е съвместимо с бъдещите XXL шпули с тегло до 15 кг. Всички 36 шпули могат да бъдат свързани едновременно, така че да може да се балират до 1400 бали без презареждане. Балопресата представя нова концепция за хидравлична ос с хидравлично окачване, осигуряваща подобрено следене на терена, гарантира перфектно разпределение теглото на четирите колела, подобрява ефективността на машината и намалява износването на гумите.

Предлагат се  гуми с по-голям диаметър до 1,4 метра, които намаляват отъпкването на почвата.

Балопресата BigBaler 1290 High Density, разработена в CNH Industrial’s Design Center, е проектирана и създадена да издържа големи натоварвания, като гарантира дълготрайност и намалено натрупване на културата при балиране.

В България можете да намерите балопресата, както и разнообразие от фуражоприбираща техника на световния лидер New Holland, в единствения вносител на марката за страната Интерагри България.

По материали на Интерагри България