Вестник Земеделска техника бр.9


Изтегли вестник Земеделска техника бр.9

Вестник Земеделска техника бр.9

Темите на брой девети /653/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са Русенско изложение 2017 и Земеделска техника.
Има информация за предстоящото XIX-то Русенско изложение за техника, технологии, стоки и услуги. То е единственото по рода си в Централния северен район и третото по големина в страната и ще се проведе от 11 до 13 май в Русенския университет „Ангел Кънчев”. Организира се от факултетите „Аграрно-индустриален”, „Транспортен” и „Електротехника, електроника и автоматика”.
В снимки е отразен животът на студентите в РУ „Ангел Кънчев”.
Фирма „Мегатрон” дава старт на своя нов проект – „Мегатрон академия”. Компанията предлага платена стажантска програма за сервизни инженери. Желаещите да се включат трябва да подадат документи не по-късно от 5 май.
Материалът на проф. Христо Белоев от РУ „Ангел Кънчев” и на проф. Петър Димитров от ИПАЗР „Н. Пушкаров” е за защитата от деградация на земеделските земи. Представени са създадените и изследвани почвозащитни технологии и машини в РУ „Ангел Кънчев” съвместно с ИПАЗР „Н. Пушкаров”.
Публикувано е предложението на Европейската комисия за намаляване на подкрепата на фермери през финансовата 2018 г. Поместено е мнението на Националната асоциация на зърнопроизводителите по този въпрос.
В рубриката „Апостоли на българското земеделие” е поместен е текст за д-р Петър Козарев, един от първите специалисти по уреждане на българските земеделски опитни станции. Той основава и организира първата земеделска опитна изпитателна станция при държавното земеделско училище в Образцов чифлик край гр. Русе. Д-р Козарев е смятан за един от първите организатори на земеделските опитни полета в страната ни и с голяма юрисдикция по много стопански въпроси на България.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.
Рекламите са за машини, семена, предстоящи събития, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.