Вестник Земеделска техника бр. 6


Изтегли Вестник Земеделска техника бр. 6

Вестник Земеделска техника бр. 6

Темите на брой шести /625/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са „Всичко за земеделието” и „Земеделска техника”.
Петър Петров, управител на фирма „Ритъм инженеринг”, която е производител на земеделска техника, Красимир Братоев и Георги Митев от Русенския университет „Ангел Кънчев” разглеждат средните добиви на фасул, основните причини за намаляване на площите с тази култура и представят машина и начин за прибиране на зрял фасул на откоси.
Има материал за новата концепция на Селскостопанска академия и какво я налага. Основните цели са ССА да остане интелектуален център на българското земеделие, да бъде организация за научно-приложни изследвания и действащ генератор на иновативни политики в агросектора. Новата концепция е обсъдена с представители на бизнеса, зърнопроизводителите и институтите и са посочени целите, които се постигат с нея. Необходимо е реформите да се провеждат на всички нива и приходите от приложната дейност да се използват в науката.
Поместена е статия от Универсал-НВГ за по-ефективно и безопасно пръскане с дюзи на Lechler. Дюзите са отличени със сребърен медал за иновации на световното изложение за селскостопанска техника Агритехника 2015 в Хановер. Обяснен е принципа на работата на дюзите и кои са най-използваните.
Фирмата Иновекс представят високопроходимите австрийски машини Реформ, чийто дебют ще бъде на Бата Агро Пролет. Това са двата най-продавани модела – Metrac H7RX и Mounty 110V, описани са и техните характеристики.
На Бата Агро Интерагри за първи път показват новата серия трактори T7 и комбайните CR 10.90. В материала са посочени характеристиките на новите машини.
Фирмата Оптиком представят онлайн помощника Sulky Fertitest вече и на български. Той е достъпен безплатно на български за улеснение на клиентите в страната.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини с техните цени.
Поместените реклами са за машини, цялостно комплексно обслужване на фирми, системи за навигация и др.