Вестник Земеделска техника бр. 5


изтегли Вестник Земеделска техника бр. 5

Вестник Земеделска техника бр. 5

Темите на брой пети /624/ 2016 г. на в. „Земеделска техника“ са “Всичко за земеделието” и „Земеделска техника”.
Поместен е поздравителен адрес от „Перла” АД към вестника по случай 25-я му юбилей с пожелание за здраве, творческо вдъхновение и професионални успехи. Фирмата благодари за коректното отразяване на актуалните теми в селскостопанския сектор.
Има материал за атрактивните предложения на Интерагри България. В него се разяснява новата им промоционална кампания, която е осъществена съвместно с New Holland. Тя включва специални отстъпки и уникална цена за някои от най-търсените и предпочитани модели трактори на пазара у нас.
Публикувана е статия от Борислав Стефанов, председател на ЗК „Единство”, в която е изяснено кога е създадена кооперацията, какво е ръководството ѝ, колко декара и какви култури отглежда, колко души работят в нея, каква е основната им дейност, както и каква е амбицията им през настоящата година.
Има информация за 14-тото издание на Международното изложение за земеделска техника Techagro, което ще се проведе от 3 до 7 април 2016 г. в чешкия град Бърно. Заедно с Techagro ще се представят и Международно ветеринарно изложение Animal Vetex, Международно лесотехническо и ловностопанско изложение Silva Regina и „най-младото” Изложение за възобновяеми източници на енергия в земеделието и горското стопанство Biomass.
В интервю за вестник „Земеделска техника” Мехмед Узунов, изпълнителен директор на „Раломекс” АД, разглежда дейността на фирмата, която вече 40 години е на българския пазар. Обърнато е внимание на произвежданите изделия и на оборудването на фирмата. Г-н Узунов, който е един от основателите на Сдружението на производителите на земеделска техника, споделя и спомените си за създаването му, за работата му през годините, за проблемите, пред които се изправя то. Той вижда бъдещето му като положително. Впечатленията на г-н Узунов от вестник „Земеделска техника”, който е орган на Сдружението, и за Отличието „Принос в механизацията на земеделието” са положителни и той смята, че те трябва да продължат да се развиват.
Техно Груп-М представя продуктите на хърватската фирма Hittner, чийто основен вносител е от 2016 г. Тя е специализирана в производството на трактори – влекачи за горското стопанство, малки селскостопански трактори и всички видове части за тях.
Аквамат 2000 разглежда най-ефективния метод за дъждуване на етерично-маслените и технически култури – чрез пивотни системи, които са най-близо до „естествения дъжд”. Посочени са видовете пивоти.
Материалът „Минута мълчание” на Петя Костадинова е посветен на националния празник 3-ти март и необходимостта да си спомним за българските герои и да оценим богатството на езика си.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини с техните цени.
Поместените реклами са за машини, торове, препарати, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.