Вестник Земеделска техника бр. 3


Вестник Земеделска техника бр. 3

Изтегли вестник Земеделска техника бр. 3

 

Темите на брой трети /647/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са Международна селскостопанска изложба Агра 2017, Пловдив и Международни изложения за управление на отпадъци и рециклиране, енергийна ефективност и възобновяема енергия, организирани от Виа Експо.
Представена е ежегодната международна изложба и конференция за управление на отпадъци, рециклиране и възобновяема енергия, която ще се проведе от 7 до 9 март в София. Тази година акцентът е върху оползотворяването на отпадъците в селското стопанство. Ще присъстват изложители от Австрия, Белгия, Чехия, Германия, Италия, Литва и др. Ще се проведат и 2 международни конференции.
Националната асоциация по биомаса информира за организирания втори информационен ден по проект Bioenergy4business, който ще се проведе на 7 март в Интер Експо Център.
Има информация за специализираната изложба Винария 2017, част от Агра 2017. За първи път ще има допълнително отличие за вино от местен сорт. За трета поредна година „Винария”, „Фудтех” и „Вкусовете на Италия” са част от единствения на Балканите форум за агробизнес, храни, вино и туризъм.
Проф. Живко Давчев от университет „Св. Кирил и Методий” в Скопие разглежда въпроса за разхода на енергия в съвременното земеделско производство. Целта на анализа на директния и индиректния разход е земеделските производители да получават по-висок добив с подобрено качество на продукцията и с намалени разходи на енергия на хектар площ.
Доц. Ангел Трифонов от Аграрния университет в Пловдив анализира обеззаразители на семена. В материала му е обърнато внимание на 3 начина на химическо обеззаразяване – мокро, сухо и полусухо.
Фирма „Арги партнерс” изяснява автоматизираното пълнене и изпразване на хоризонтални складове, както и предимствата, които те притежават. Българската фирма работи за обезпечаване на автоматизацията и механизираното пълнене на хоризонтални складове.
Рубриката „Отблясък от събитието” е посветена на Денят на растителната защита, който беше отбелязан на 16 януари в Аграрния университет.
Бизнес информацията представя нормативните актове за земеделието от ноември 2016 г. до януари 2017 г.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.
Рекламите са за машини, торове, предстоящи събития, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.