Вестник Земеделска техника бр.23


Изтегли

Вестник Земеделска техника бр.23

 

Темите на брой двадесет и трети брой /667/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са „Седмият национален агросеминар на НАЗ” и „Земеделска техника”.
Поместени са участници по направление 2 и направление 3 в Отличието „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Публикувана е и покана за връчване на годишните награди, което ще се състои на 7 декември от 13 часа в сградата на НТС в София.
Председателят на Национална асоциация на зърнопроизводителите Светослав Русалов поздравява членовете на регионалните сдружения по случай 11-ата годишнина на НАЗ.
Ася Гочева, и.д. изп. директор на НАЗ, обръща внимание на международното признание на НАЗ, получено по време на срещата с представители на земеделските камари на Унгария, Чехия, Словакия, Литва, Полша и Хърватия, на която е подписана обща декларация относно бъдещата Обща селскостопанска политика на ЕС. Това е първият международен документ, в чието създаване участва НАЗ.
Тодор Дянков, управител на „Йобстел България”, представя фирмата и дейността ѝ. Голяма част от клиентите на компанията са в земеделския сектор. Според него в последните години се забелязва увеличение на обемите на транспортираните земеделски товари.
Мая Ташева, зам. мениджър продажби в „Свилоцел”, информира за „Свилоцел” ЕАД. Предприятието е единствен производител у нас и на Балканския полуостров на сулфатна избелена целулоза от широколистна дървесина.
Фирма „Варекс” представя трактора Massey Ferguson 8740, лидерът на полето, показан на Агритехника. На изложението в Германия фирмата посетителите видяха и най-новия комбайн Massey Ferguson Ideal, който е първият висококапацитетен комбайн от този вид с впечатляващ дизайн.
Материалът на „Оптиком” информира за новото партньорство с Ростселмаш. „Оптиком” е новият изключителен официален представител на руския концерн в България за зърнокомбайни и фуражокомбайни. Портфилиото на Ростселмаш включва над 150 модела и модификации и на 24 типа селскостопанска техника.
„Оптиком” представя 8-редовата сеялка Monosem на Агритехника. Тя дава възможност за изцяло контролиран от кабината технологичен процес, разполага и с електрическа сееща секция, системата за микрогранули също се задвижва от електромотори.
„Златекс” информира за трактора Valtra Т254, спечелил световно признатите награди „Трактор на годината 2018” и „Най-добър дизайн за 2018” на изложението Агритехника 2017 в Хановер. За Valtra това е първата награда „Трактор на годината” в историята. Моделът Valtra A114 пък е сред финалистите в категория „Най-добра техника”.
Фирма „Екофол” представя дизеловата добавка AD Blue. Посочва се начинът ѝ на действие, съхранение и др.
Поместен е кратък материал за откриването на нова дъщерна компания на Eurochem Group AG в България – „Еврохим Агро България” ЕАД, предлагаща асортимент от богати продукти с добавена стойност.
В рубриката „Отблясък от събитието” има информация за първото изложение „Фермер Експо Раковски” 2017, на което са показани български породи животни, стоки и услуги от фирми, ангажирани в земеделския сектор, дегустации и др.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба, има малки обяви, талони за абонамент.