Вестник Земеделска техника бр. 22 / 2013

Вестник Земеделска техника бр. 22 / 2013



Вестник Земеделска техника бр. 22 / 2013

Вестник Земеделска техника бр. 22 / 2013Темите на  брой двадесет и втори  /566/ 2013 г. на в. „Земеделска техника” са „Преработвателна промишленост” и „Земеделието по региони”.

На заглавната страница  е публикувана информация за откриването на 6 ноември 2013 г. в Интер Експо Център – София на международните специализирани изложби Светът на млякото, Месомания, Булпек, Салон на виното, Интерфуд & Дринк и Биозона. Поместен е и  материал за  дейността на Асоциацията на млекопреработвателите в Българияи изложбата „Светът на млякото”-

В рубриката „Земеделие” се съдържат материали за състоянието и перспективите за развитие на  земеделието в Област Видин: „Земеделието в региона се развива” на Александър Александров, председател на Видинския съюз на зърнопроизводителите, „Опазваме природата, хората и животните” от Сашка Георгиева, началник отдел РЗ в Областната дирекция на БАБХ, „Земеделието изисква изправна техника” от началника на сектор в РС на КТИ инж. Тотка Виткова и ”Техниката има нужда от обновление” от Пламен Делчев, търговски представител на „Мегатрон” за Северозападна България.

В статията „Готови ли сме за новия програмен период”на Милен Стоянов, председател на Българска асоциация Биопродукти са изложени някои от съществените проблеми, стоящи  пред българското земеделие, в частност и пред биопроизводителите.

В рубриката „Земеделска техника” са представени от „Оптиком” ООД новите серии трактори Landini, които ще бъдат на българския пазар през 2014 г.

Поместена е и кратка информация за новите продукти за животновъдството на Хрансервизинжинеринг.

Продължават публикациите в рубриката „Чудесата на звездното небе през лятото” на инж. Боян Пашев. Обект на информацията е мъглявината „Воал”.

В рубриката „Земеделски пазар” се предлагат различни земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, резервни части, земеделски земи и др.

По данни на МЗХ са включени цените на основните хранителни продукти към 25. 10. 2013 г.

В броя са публикувани реклами на български фирми, предлагащи  цялостно правно, техническо и икономическо обслужване, на фирми за земеделска техника, машини и съоръжения за напояване, торове, препарати и др.