Вестник Земеделска техника бр.21


Вестник „Земеделска техника“ бр.21
Изтегли

Темите на брой двадесет и първи брой /665/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са „Земеделска наука” и „Земеделска техника”.
Поместени са участници по направление 2 и направление 3 в Отличието „Принос в механизацията на земеделието” 2017 г. Формулярите от миналата година се запазват и могат да бъдат намерени на сайта www.zemedelskatehnika.com.
Публикувано е интервю с д-р Цветан Димитров, зам. министър на земеделието, храните и горите, в което има информация за развитието на животновъдството, разгледани са актуални теми като въпроса за Общата селскостопанска политика след 2020 г. и ролята на кадрите в сектора.
Проф. д-р Васил Николов, председател на Селскостопанска академия, поздравява учените и специалистите от системата на ССА по случай 25 октомври, Професионалния празник на земеделската наука. Припомнят се постиженията на Академията през годините, сътрудничеството с учени от над 30 страни и значението на науката за развитието на земеделието.
Поместено е поздравление от екипа на вестник „Земеделска техника” към ръководството, научните работници и служителите на Земеделския институт в Стара Загора по случай неговия 75-годишен юбилей.
Редакционният екип на вестник „Земеделска техника” поздравява преподавателите, служителите и студентите на факултета „Земеделска наука и храна” на университета „Св. Кирил и Методий” в Скопие по случай 70-годишния юбилей на факултета.
Има информация за SUMO UK, които вече официално са на българския пазар. Фирмата изнася продуктите си в 10 държави и предлага иновативни машини.
Текстът за Fendt, Valtra и Manitou е за най-голямото селскостопанско изложение в света Агритехника в Хановер. Посочено е какво могат да очакват и да видят клиентите на фирма „Златекс” в Германия.
Представени са два нови сорта на Институт по земеделие и семезнание „Образцов чифлик”, Русе – сорт „Мискет Викинг” и сорт „Кристален”. Посочени са техните характеристики и най-подходящите условия за отглеждането им.
Отразена е европейската нощ на учените в Института по рибни ресурси (ИРР), Варна, провела се на 29 септември. Посочени са и предстоящите събития с участието на Института.
Има материал за 120 години от раждането на акад. Дончо Костов, един от основателите на генетиката в България. Забележителните му изследвания му донасят световно признание.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, има малки обяви.
Рекламите са за машини, научни институти и др.