Вестник Земеделска техника бр. 2


Вестник Земеделска техника бр. 2
Изтегли вестник Земеделска техника бр. 2

Темите на брой втори /646/ 2017 г. на в. „Земеделска техника“ са Борса за семена – Добрич и Пета национална среща на земеделските производители в България.
Материалът на доц. Генчо Милев и на доц. Илия Илиев е посветен на сортовете полски фасул, които са подходящи за директна жътва. В България фасулът е най-разпространеното и икономически важно вариво. Представени са няколко сорта на Добруджанския земеделски институт, подходящи за директна жътва. Посочени са механизираното отглеждане и развитие на културата, сеитбата, технологиите, машините за сеитба, подготовката на сеялките за сеитба, изисквания към прибирането на фасул и др.
Доц. д-р Величка Тодорова от Институт по зеленчукови култури „Марица” представя новия сорт пипер „Ивайловска капия”. Сортът е съвместна разработка на Института с Опитната станция по земеделие в Пазарджик. Има информация за сорта, по каква технология е подходящ да се отглежда и др.
Поместена е информация за Петата Национална среща на земеделските производители, организирана от Асоциацията на земеделските производители в България. Материалът на АЗПБ е посветен на историята и акцентите, на които ще се обърне внимание на тазгодишната юбилейна среща. Има информация за официалните гости, които ще присъстват на срещата, дискусиите, които ще се състоят, предишните национални агросеминари, организирани от АЗПБ, целите, които си поставя организацията, дискутираните теми и др.
В рубриката „Земеделски пазар“ се предлагат земеделски машини втора употреба с техните цени, малки обяви.
Рекламите са за машини, торове, семена, цялостно комплексно обслужване на фирми и др.