Буралл – иновация в подхранването на растенията


(Продължение)

На пазара фирма БУРАЛЛ ООД предлага течни микроторове за листно подхранване:

БУРАЛЛ NK 2,0 SO3 Течен, подобрява метаболизма през вегетацията. Бързо усвоим, нетоксичен, меко действие. Предотвратява умората на почвата и недостига на сяра. Лесно се прилага, не запушва дюзите. Подобрява усвояването на азотните  и фосфорни торове. Предотвратява изресяването при лозите, обилен цъфтеж и завърз при зеленчуци и бостани, пълно озърняване на кочаните при царевицата, подобрени хлебопекарни качества при пшеницата, при етерично-маслените – лавандула –повишава добива и качеството на маслото. Предлага се в опаковки от 200 мл., 1 л., 10 л.

БУРАЛЛ NK 10,5 SO3 Специално разработен за култури с висока нужда от сяра (рапица , пшеница, захарно цвекло). Разтвор със завишено съдържание на азот (N), сяра (S), бор (B). Осигурява силен растеж, високи добиви, качествена продукция, по-лесна адаптация и преодоляване на стреса при влошени почвено – климатични условия. Незаменим в критични ситуации – при ограничено кореново хранене, причинено от засушаване. Предлага се в опаковки от 10 л.

БУРАЛЛ NK 9,0 SO3 Специално разработен за култури с висока нужда от сяра (рапица, пшеница, захарно цвекло). Препоръчва се за есенно третиране на рапица.

Преситен разтвор със завишено съдържание на азот, калий, магнезий, сяра, бор, мед, желязо, цинк. Повишава студоустойчивостта на рапицата. Предотвратява и бързо коригира недостига на сяра. Подобрява усвояването на азотните и фосфорни торове, внесени с основното торене. Повишава съдържанието на протеин при житните култури. Предлага се в опаковки от 10 л.

БУРАЛЛ NK 5,5 SO3 Специално разработен за житни култури, слънчоглед, царевица и др. Течен, със завишено съдържание на азот (N), сяра (S), бор (B), манган (Mn), мед (Cu), цинк (Zn) и органични киселини. Лесно се прилага, не запушва дюзите. Предотвратява умората на почвата и недостига на сяра. Предлага се в опаковки от 10 л.

БУРАЛЛ NK 5,5 SO3 10 АК Предстои да се появи на пазара с атрактивни цени. Течен със завишено съдържание на азот (N), сяра (S), бор (B), манган (Mn), мед (Cu), цинк (Zn), 18 аминокиселини, органични киселини. Предназначен за житни култури, слънчоглед, царевица, лозя и др. Бързо се усвоява. Подобрява здравния статус на растенията. Лесно се прилага, не запушва дюзите. Предотвратява умората на почвата и недостига на сяра. Предлага се в опаковки от 10 л. и 20 л.

БУРАЛЛ NРK 2,5 SO3 Течен, с широк спектър на приложение (житни, слънчоглед, царевица, зеленчуци, овощни, етерично-маслени култури и др.). Осигурява силен растеж, високи добиви, качествена продукция, Бързо предотвратява стреса след третиране с хербициди и „ледена роса“ при предозиране на хербицида. Нетоксичен. Лесно се прилага, не запушва дюзите. Предотвратява умората на почвата и недостига на сяра. Катионните елементи (желязо, мед, кобалт, манган, цинк) са хелатирани с EDTA. Предлага се в опаковки от 200 мл, 1 л и 10 л.

БУРАЛЛ NРK 5,5 SO3 Течен с широк спектър на приложение, със завишено съдържание на азот (N), сяра (S), бор (B), манган (Mn), мед (Cu), цинк (Zn), (житни, слънчоглед, царевица, зеленчуци, овощни, етерично-маслени култури и др.). Осигурява силен растеж, високи добиви, качествена продукция. Бързо предотвратява стреса след третиране с хербициди и „ледена роса“ при предозиране на хербицида. Нетоксичен. Лесно се прилага, не запушват дюзите. Предотвратява умората на почвата и недостига на сяра. Катионните елементи (желязо, мед, кобалт, манган , цинк) са хелатирани с EDTA. Предлага се в опаковки от 10 л.

БУРАЛЛ Са Течен микротор, получен по технологията „ГРАНДЕР”, съдържащ 16% СаО. Подходящ за борба с некрозите по домати, пипер, горчиви ядки по ябълките и др. Незаменим при недостиг на калций. Предлага се в опаковки от 200 мл, 1 л и 10 л.

БУРАЛЛ Са +N Течен микротор, получен по технологията „ГРАНДЕР”, съдържащ 16% СаО. Едновременно се внася калций и азот. Изключително ефективен срещу некрозите по домати, пипер, горчиви ядки по ябълките и др. Незаменим при недостиг на калций. Предлага се в опаковки от 1 л и 10 л.

КОМПЛЕКТ ЗА БОРДОЛЕЗОВ РАЗТВОР – Състои се от 2 части: концентриран разтвор на син камък (CuSO4 .5H2O) в жива вода – 15 и 30% и отделна опаковка варно мляко. В момента на приготвяне при непрекъснато разбъркване се прибавя варното мляко. Не запушва дюзите. Дозира се точно. Приготвя се в нужните обеми, без излишъци. Предлага се в опаковка от 1 л (15% разтвор на син камък) за 15 литра 1% Бордолезов разтвор и в 10 л за 300 л 1% бордолезов разтвор.

Доц. д-р инж.  Любчо Любчев