Биоса – иновативни продукти


БИОСА ЕООД е изключителен представител за Европа на една от водещите в света фирми-производители на оптична  и рентгенова техника за почистване и сортиране на семена, зърнени култури и други хранителни продукти. Продукцията на фирма MEYER Optoelectronic е добре позната в целия свят и притежава всички необходими сертификати, които гарантират високо качество и ефективност. Технологиите с марка MEYER ефективно се прилагат при сортиране на зърно, зърнени култури, семена, бобови растения; в производството, почистването и сортирането на ядки (орехи, бадеми, лешници и др.); при сортиране на фрагменти от пластмаса или стъкло, с цел получаване на висококачествени суровини и постигане на чистота минимум 99.95%. Прецизно програмираните сортировачи автоматично отхвърлят лошия материал по цвят,  форма, размер и плътност, а посредством инфраред и ингаз оптични камери се постига бързо и ефективно отделяне на добрия продукт от различни отпадъци.

сортировач

БИОСА ЕООД предлага както отделни модулни агрегати за семеобработка, така и цялостни технически решения за инсталиране на необходимото комплексно оборудване за сортиране, почистване, рентгенова детекция и пакетиране на продукти от селското стопанство и хранително-вкусовата промишленост.

БИОСА ЕООД осигурява консултация на професионално ниво при избор на оборудването, доставка, монтаж и инсталация, сервиз и следгаранционно обслужване на закупената техника, като по този начин дава комплексно решение за всеки свой клиент и гарантира висока ефективност.

Сред продуктовата гама на БИОСА ЕООД са едни от най-модерните и високо-продуктивни цветни сортировачи с 3,5,7,10 канала за сортиране по форма, цвят и размер на различни семена и зърнени култури; цветни лентови сортировачи и сортировачи за големи продукти, като плодове и други; X-Ray pентгенов детектор за чужди частици с инфра ред лъчи, който открива трудни за намиране примеси като стъкло, метал, камък, керамика, пясък, почва, различни дефекти по продуктите; машини за грубо и фино почистване на семена и зърнени култури – въздушно-ситов сепаратор, гравитационна маса, калибратор, камъкоотделители от различен тип и други; комплексни линии за почистване и белене на слънчоглед, линии за почистване и линии за обеззаразяване на семена, които са с най-високо качество и осигуряват максимален процент на чистота на крайния продукт.

Иновативни за българския пазар са селскостопанските безпилотни дронове, които стават все по-търсени в помощ на обработката и торенето на различни видове селскостопански култури. С много добри летателни качества, лесни за поддръжка и експлоатация, индустриалните дронове, които БИОСА ЕООД предлага на пазара, гарантират отлична ефективност при работа и намаляване на разходите на селскостопанските производители.

По материал на Биоса ЕООД