Биологично активен ензимен продукт „ФибриноЗИМ“


В състава му е съчетана силата на три вида биологично активни натурални суровини: екстракт от  ферментирали соеви семена; екстракт от микробиома на копринената буба и екстракти от култивиран мицел на медицинските гъби Ganoderma Lucidum (Reishi), Cordyceps Sinensis и Cordyceps Militaris.

Основните здравословни ползи за човека при използване на продукта се дължат на комбинация от фибринолитични ензими, с различна големина на молекулата (от 12 до 100 кDa), което позволява преминаването им през почти всички биологични бариери и се постига цялостно въздействие върху тъканите. Това е особено ефективно при проблеми свързани с двигателния апарат, най-вече в хрущялната област (дископатии, деформации и т.н.); плаки и омрежвания с участието на фибрин в съдовете и капилярната мрежа от кръвоносната и лимфната системи; образуването на амилоидни плаки, водещи до състояния със загуба на памет (деменция); тремор (Паркинсон) и т.н. Функционалността на продукта се определя от възможността да бъдат разграждани фибринови плаки в човешкия организъм, без приемане на лекарствени субстанции.

Новият биологично активен продукт „ФибриноЗИМ“ е създаден от колектив на ИКХТ с ръководител асистент Николай Солаков и получи заслужено признание в Конкурса за иновации на Международната селскостопанска изложба АГРА 2020, като беше отличен с грамота в раздел „Научна дейност и разработки”.

По материали на ИКХТ