Без машини няма земеделие


Уважаема главен редактор г-жо Бобева,

Благодаря за вестниците и информацията по повод 26 години от излизането на в. „Земеделска техника”.

За мен е удоволствие, че изданието излиза редовно и е с интересно съдържание, а сега с електронната страница ще бъде много по-достъпно за по-голям брой читатели.

Досега вестниците, които ни получавам, ги препращам на фирми и заинтересовани лица, защото съдържат интересна информация. Надявам се този обмен да продължи.

На 08.05.2017 г. в нашия факултет се проведе лекция на тема: „Взети мерки и програми за адаптиране на земеделското производство към съвременните изисквания на Европейската аграрна политика”. Лектори бяха наши гости от България. На това събиране имаше възможност да се представи в. „Земеделска техника”, бяха показани негови броеве и посочени теми.

Идеята за провеждането на отличието „Принос в механизацията на земеделието” и на земеделска техника, на която бях преди 6 месеца е много ползотворна. Бих искал да ги представя пред нашата общност, тъй като, както споменах, в Македония повечето специалисти нямат  достъп до такъв  тип информация. Заложените идеи на Отличието могат да се приложат във всички сфери, но най-много ще бъдат  интересни за  нашите земеделски производители.

Пожелавам Ви добро здраве  и вярвам, че срещите ни ще  бъдат по-чести и сътрудничеството ни по-ползотворно.

проф. Давчев,

Университет „Св. Св. Климент и Методий“, Скопие