Автоматизирано пълнене и изпразване на хоризонтални складове


Предимствата, които хоризонталните складове за зърно притежават привличат все по-голям интерес, а съвременните методи на строителство правят задачата по изграждането им лесна. Предназначението на склада може да бъде гъвкаво и лесно променено в течение на стопанската година, също така и възможностите, които хоризонталният склад предлага за разделяне на различни видове продукция и едновременното им съхранение в една площ, водят до висок инвестиционен интерес сред зърнопроизводителите. Когато хоризонталният обем бъде обезпечен и с автоматизирано пълнене, тогава плоският склад се превръща в истинско средство за съхранение на големи количества зърно, като едновременно с това се запазват по-добри параметрите на продукцията. Ако към склада бъде добавена вентилация и температурен контрол, тогава обикновеният плосък склад се превръща в склад за дългосрочно съхранение на зърно.

За решаването на тази задача фирма АГРИ ПАРТНЕРС в партньорство с испанската фирма ILPERSA, част от световно известната група AGRALEX могат да обезпечат автоматизацията и механизираното пълнене на хоризонтален склад. За да бъде съхранението на зърно пълноценно, АГРИ ПАРТНЕРС предлага вентилация, посредством вкопани вентилационни канали или посредством телескопични вентилационни тръби за аерация на прибраното в склада зърно. Показателите за съхранение на зърното са от критична важност и е необходимо да бъдат следени температурата и влажността на зърното. В АГРИ ПАРТНЕРС имат решение на този въпрос – системата за температурен контрол GESCASER.

Последно изпълнените обекти на фирмата ѝ осигуриха сериозни референции като сред тях са БРЕВИС ООД – четири склада в две стопанства с общ обем на съхранение повече от 25.000 м³ и ЕТ ЕЛВЕКС – два склада с общ обем от 20.000 м³, както и други земеделски производители.

Важен момент за доброто съхранение на зърното е качественото почистване на входа на склада. АГРИ ПАРТНЕРС има съвременни решения за зърно-почистване с машини от датската фирма WESTRUP, както за грубо така също и за финно почистване и калибриране.

За по-добра прецизност в калибрирането фирмата предлага гравитачни сепаратори от световноизвестния производител OLIVER, а също и сортировъчните машини SATAKE, при които точността е обезпечена от HD камера.

Всички тези решения са на ваше разположение от АГРИ ПАРТНЕРС!

По материали на АГРИ ПАРТНЕРС