Вестник Земеделска техника бр 18 / 2013 година


Вестник Земеделска техника бр 18 / 2013 годинаТемите на брой осемнадесети /562/ 2013 г. на в. „Земеделска техника” са „Всичко за земеделието” и „Земеделието по региони”.

В рубриката „Трибуна” е представено състоянието на земеделието в област Силистра.
Началникът на Регионалната служба на Контролно-техническата инспекция в Силистра – инж. Емил Върбанов в статията „Постоянен контрол върху земеделската техника” проследява накратко развитието на земеделието, и по-конкретно на зърнопроизводството и зеленчукопроизводството в ройона. Дава ясна картина на машинния парк и работата на Регионалната служба на Контролно-техническата инспекция и сътрудничеството с различни държавни институции и др.

В публикацията „Добри традиции в земеделието” Адриян Ангелов, началник отдел РЗ към Областната дирекция на Българската агенция по безопасност на храните, прави кратък анализ на териториалните особености на област Силистра, на климата и почвата. Той разказва за работата на службата по опазване на земеделската продукция, за торовете и препаратите, използвани от производителите в района.
В статията „Растителните остатъци и твърдостта на почвата” на доц. д-р инж. Илия Илиев и доц. д-р Генчо Милев от Добруджанския земеделски институт, Генерал Тошево, се разглеждат промените в твърдостта на почвата в обработваемия слой при системното заораване на растителните остатъци от полски култури.
Представена е фирмата „Тимак агро България ЕАД”, която излага на пазара продукти за стимулиране на растенията. Предложен е новият комплексен тор Eurocereal MPPA DUO за подхранване на житните култури.
Публикувана е информация на фирмата „Аквамат 2000”, която предлага богата гама от продукти за поливане на световно известните фирми TORO Ag, Ginegar, Genap и др.
В материала „Уникално шоу” се описват впечатляващите вечерни демонстрации на фирма Оптиком, официален вносител на селскостопанските машини JCB.
В рубриката „Земеделски новини” е публикувана кратка информация за хода на жътвената кампания 2013 г. и за добивите до момента.
Поместени са цените на основните хранителни продукти към 14.08.2013 г., предоставени от МЗХ.
В рубриката „Земеделски пазар” се предлагат различни земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, резервни части и др. В „Малки обяви” се предлагат машини, резервни части, земеделска земя и др.
Броят съдържа реклами на известни български фирми, предлагащи цялостно правно и икономическо обслужване, изграждане на компютърни мрежи, на фирми за земеделска, горска и строителна техника, препарати за растителна защита, торове и др.