Вестник Земеделска техника бр. 17 / 2013 година


Вестник Земеделска техника бр. 17 / 2013 годинаТемите на  брой седемнадесети  /561/ 2013 г. на в. „Земеделска техника” са „Всичко за земеделието. Земеделието по региони”.

В рубриката „Трибуна” под заглавие „Земеделието през погледа на търговеца” са публикуване интервюта с Диляна Иванова, изпълнителен директор на Тайтън Машинъри България  и  Даниел Минев, управител на Интер Агри БГ. Двамата търговци разказват за техниката, която предлагат на българския пазар, за постиженията в работата на двете фирми, за проблемите, които предстои да решават и др.

В същата рубрика са поместени материали за състоянието на земеделието в област Шумен : „Растителната защита в подкрепа на правилния избор” от Ивелина Петрова, началник отдел „РЗ” към Областната дирекция на БАБХ и „Регионална служба на КТИ Шумен” от началника на сектор инж. Васил Василев.

В информацията „Лактисем помага да се намали риска при сеитба” се предлага растителен стимулатор на фирмата Екофол за третиране на семената  на пшеница и ечемик. Препаратът повишава кълняемата енергия и осигурява добро развитие на кореновата система.

В статията „Предимствата на смесените торове  NPK” се представят различните варианти на торове, които доставят нужните хранителни елементи в почвата. Те се предлагат на пазара от фирмата „Евро Ферт”, Димитровград.

Има и съобщение за Открития ден на фирма Рапул България в с. Долна Диканя на 14 август т.г. Специалисти от фирмата са демонстрирали на полето пред земеделските производители  качествата и предимствата на хибридите, които фирмата предлага на българския пазар.

Продължават публикациите в рубриката „Чудесата на звездното небе – през лятото” на инж. Боян Пашев.

В бизнес-информацията на адвокат Маргарита Попова са посочени новите нормативни актове за земеделието през м. юни-юли 2013 г.

В рубриката „Земеделски пазар” се предлагат различни земеделски машини – нови и втора употреба с техните цени, резервни части, земеделски земи и др.

В броя са публикувани реклами на известни български фирми, предлагащи  цялостно правно, техническо и икономическо обслужване и на фирми за земеделска техника, машини и съоръжения за напояване, за животновъдство, строителна техника, торове, препарати и др.