Трактори ArmaTrac – 9 години в България


Емре Кантар, младши териториален мениджър на „Еркунт трактор”, пред вестник „Земеделска техника

Фирма „Еркунт трактор” е създадена през 2003 г. и е първата компания за производство на трактори в Турция със собствен лиценз. През 2004 г. компанията става третият най-голям производител на трактори в Турция. Три години по-късно фирмата стартира трактори с марката ArmaTrac за световния пазар и изнася своята продукция в Европа, Африка и Близкия изток. Понастоящем в компанията работят над 350 души. Текущата мрежа за продажби на вътрешния пазар на компанията се състои от 102 дилърa, 167 пункта за продажба и 350 оторизирани сервизи. Досега над 30 000 трактори са продадени само на вътрешния пазар. Годишният производствен капацитет на компанията е над 18 000 трактори, а „Еркунт трактор” непрекъснато работи за подобряване на своите проектантски и производствени методи. „Еркунт трактор” често се нарежда сред 500 топ промишлени предприятия в Турция.

Тракторите ArmaTrac са синоним  на редица стандарти за качество: фабриката има европейски сертификат за управление на качеството; за безопасност на труда и опазване на околната среда; система за безопасност и други. Фирмата притежава типово одобрение  от ЕС за всеки свой модел трактор.

БАТА АГРО 2016 Есен беше успешно за тракторите ни ArmaTrac – както в продажбите, така и от страна на промоциите. На всяко едно изложение в България, в което участваме, се стремим да увеличим пазара на машините си. Тук присъстваме вече 9 години. България има голямо значение за  компанията ни, тя е и първата страна, към която се насочихме за експортен пазар.

В България си сътрудничим с Кооперация „Китка” и заедно предлагаме нашите трактори, които са основното ни производство. Водещ продукт за България е тракторът ArmaTrac 1104Lux. Тази година към основните модификации добавихме кран, както и пътническа седалка на кабината. Този трактор има дизелов двигател Perkins Common Rail, има скоростна кутия със 16 предни  и 16 задни скорости и Powershift трансмисия.

Фирма „Еркунт трактор” предлага на своите клиенти широка гама от модели с мощност между 50 и 110 к. с. Тракторите могат да бъдат разделени в две категории – полеви трактори и специализирани трактори за овощни градини. Компанията произвежда също хидравлични асансьори, предни оси и кабини.

Машините на компанията участват на престижни изложения по целия свят –  Италия, Великобритания, Германия, България.

 Предимството на трактори ArmaTrak се крие в това, че са по-тежки от конкурентните марки, имат по-добро сцепление, по-малко приплъзват и са по-високо производителни. Умеят да постигнат хармония между двигателя, трансмисията и хидравликата, както и 20-25% повече ефективност по отношение на горивото в сравнение с конкурентните марки. Служителите на компанията осигуряват своевременно и ефективно предоставяне на резервни части за търговците от цял ​​свят.

В последното тримесечие на 2015 г. „Еркунт трактор” стана център за научни изследвания и разработки в областта на земеделското производство, за което е официално признат от турското правителство.

Доника Асенова