Земеделски машини за зелена линия


(Продължава)

Тороразхвърлящи ремаркета на италианския производител Enorossi от серията ENOMAN  са с различна възможност за вместимост от 3.5 до 14 тона. При модела с вместимост 3.5 тона има две хоризонтално разположени перки, а при останалите модели са  4 вертикално разположени перки за разхвърляне, всички задвижвани от редуктори. Стандартно всички модели ремакрета са със странично отваряне, а в задната част на ремаркета отварянето отзад е за разхвърляне торния материал. Моделите  тороразхвърлящи ремаркета ENOMAN с вместимост от 6 до 14 тона са с двуосно окачване и 4 вертикални барабана, които позволяват бързо и  равномерно разпределение на оборски тор. Всички барабанни перки са внимателно балансирани,  за да се минимизират вибрациите  при разпределянето на оборската тор по време на работа. Зъбите на валовете са изработени от висококачествена стомана, което значително увеличава периода на използването им. Задната врата на ремаркето хидравлично се затваря с херметическо запечатване, което не позволява изпадане на материала по време на транспортирането му.

Балировачките за правоъгълни бали  Enorossi, модел ENOPACK са изключително лесни за употреба машини и идеални  за малки и средни земеделски стопанства. Балирането е с двойно усукан сезал, за постигане на по-плътни и добре оформени бали слама, отговарящи на специфичните изисквания за храна на животните. Балопресите за правоъгълни бали Enopack 800-900 са лесни за употреба и идеално решение за малки и средни земеделски стопанства. Произвеждат добре оформени и плътни бали, които запазват хранителните качества на балирания продукт и отговорят на изискванията за хранене за животните. Предлагат се с два апарата за връзване, които чрез вентилатор почистват влакното по време на работа. Enopack 800 е модел с верижно задвижване , а Enopack 900 е с верижно и карданнo задвижване. Задното колело на балопресите спомага  при работа в полета с бразди. Размерите на балите са 36х46х1700мм (при Enopack 800) и 1800мм (при Enopack 900). И двата модела  се предлагат със светлини за транспортиране и с работни светлини за работа през нощта. Хидравличното  регулиране на работната височина на подбирача от кабината значително  спомагат за по-голямата продуктивност и съкращават времето за прибирането на сеното. В стандартното оборудване и на двата модела балопреси е с брояч на бали. Плътността на балата може да се регулира ръчно, чрез използване на две допълнителни пружини,  които операторът натиска, за да достигне до необходимото тегло на балата. Като допълнителни опции балопресите могат да бъдат окомплектовани с хидравлично регулиране на теглича /Еnopack 900 е стандартно оборудван с него/, кардан с голям ъгъл и автоматично гресиране на зъбните предавки.

Балопресите модел  RB  120  за кръгли бали  са с диаметър на балата 120 см и с фиксирана камера с 16 бр. метални ролкови валове. Системата от ролки помага за уплътняването и компресирането на ситнонарязаната слама дори и в много горещи дни, и отлично доказва своите качества в трудни за работа условия. Работи отлично с люцерна, силаж, влажна трева и слама, царевични стръкове. Автоматичния брояч и изхвърляч на балите помагат за ефективния и бърз работен процес. Системата ROTO CUT  дава възможност  за  финно нарязване на сламата с 13 специални усилени ножчета. Лесен начин за регулиране  плътността на балите. Предлага се с  възможност за връзване със сезал  или  мрежа за опаковане. RB 120 е оборудвана с двоен автоматичен връзвателен апарат, поставен на лесно за достъп място. Централна система за гресиране на верижните предавки също подпомага лесната експлоатация на балопресата (автоматична смазваща система). Подбирачът на сламата  е с работна широчина 1,8 м, а шнекове от двата края помагат за по-лесното захранване на камерата по време на балиране. Има и възможност за автоматична връзвателна система с мрежа, овлажняване на балите преди пресоване и  роторна подбираща система – като допълнително опционално оборудване, по желание на клиента.

Миксерите на италианската компания Enorossi се обособяват в две основни серии: Серия ST с вместимост от 1.5 до 8 куб.м. и Серия Delux с вместимост от 9 до 14 куб.м., с един разтоварващ шнек и с два разтоварващи шнека за моделите с вместимост от 14 до 20 куб.м. Всеки от шнековете е оборудван с 8 режещи ножчета с дебелина 7 мм. Миксерите от тези серии могат да бъдат оборудвани с везна, хидравлични или пнемватични спирачки, двустепенна скоростна кутия на всеки шнек и лента за подаване на храната. Балите от фураж или силаж могат лесно да бъдат надробени, благодарение на нарязващото миксиращо устройство, състоящо се от вертикални шнекове, оборудвани със специални остриета, отговарящи за отличното надробяване на материала.

По материали на Универсал-НВГ