Четвърти международен научен конгрес „Машини за селското стопанство”


Четвъртият международен научен конгрес „Машини за селското стопанство” ще се проведе от 22 до 24 юни 2016 година в хотел „Аква Азур” в курорта „Св.Константин и Елена” във Варна. Той се утвърди като авторитетен научен форум и събира учени от много страни. На него се обсъждат последните достижения на науката и техниката в областта на машините и технологиите за селското стопанство. Тази година ще бъдат представени 84 научни доклада на учени от 17 държави – България, Беларус, Грузия, Естония, Иран, Казахстан, Китай, Македония, Непал, Пакистан, Полша, Русия, Словакия, Турция, Украйна, Чешка република и Южна Африка.

Особен интерес предизвикват докладите на проф. Мируашвили от Грузия – „Усъвършенстване на навесната система на почвообработващи машини”, на академик Нукешев от Казахстан – „Машина за вътрешно почвено диференцирано трислойно внасяне на минерални торове”, на проф. Павловски от Полша – „Автономна технологична платформа за транспорт на биомаса”, изследванията на проф. Сезис от университета в Дикле, Турция за връзката между възрастта на зърнокомбайните и загубите на зърно при жътва и много други.

По време на конгреса специална презентация ще направи фирма „EMPORIO OLEODINAMICO S.R.L.” от Италия, специализирана в производството на хидравлични елементи за земеделска техника.

д-р инж. Райчо Георгиев,

гл. секретар на НТС по машиностроене