Ферма WEB – цялостна система за управление на Вашата ферма


Ферма WEB е уникална за българския пазар – първият продукт, предназначен за документално отчитане и планиране на животновъдната дейност. А най-новата ни разработка е четецът на ушни марки, който се свързва безжично с програмата и помага за по-лесно и по-бързо търсене и идентифициране на животните. Можете да използвате четецът и Ферма WEB навсякъде и по всяко време!

С Ферма WEB можете да водите личния картон и жизнения цикъл на всяко едно животно. В регистъра на животните са събрани данни като идентификационни номера, история на ушни марки, породи, стада, фази на развитие, движение между обори, боксове и др. Разгонванията, запложданията, бременностите и ражданията са неизменна част от дейността на един фермер. С Ферма WEB можете спокойно да следите и планирате тези и други събития в стопанството. Подробно родословие и данни от инвентаризацията на животните също са включени.

Ферма WEB Ви дава възможност да водите ветеринарен картон на животните – имунопрофилактики, лечения и използвани медикаменти с техните количествени и стойностни показатели. И за да е още по-лесно, направихме Календар на дейностите, в който можете да отразявате и планирате всички настъпващи събития и действия с животните.

С Ферма WEB може да следите храненето на животните, да отчитате млеконадоя и отразявате показателите на млякото. Знаете какъв е прирастът на всяко едно животно, отбелязвате продажбите на животните или за кланица, автоматично се изчислява себестойността на продукцията и др.

Ферма WEB е разработена, за да улеснява максимално Вашата работа, затова направихме експортирането на данни в административни документи (Анкетна карта) автоматично. Ферма WEB има и мобилни приложения (за телефон, таблет) и може да бъде свързана с други технологични средства. RFID четецът на ушни марки е българско производство и е съобразен с българските стандарти за работа. С модул Кантар и/или електронна животинска везна, няма да се налага да въвеждате на ръка данните от тегленията и съответно грешките са изключени. Разработен е специализиран вариант на софтуера – Ферма Асоциация, за по-лесно систематизиране и следене на информацията в асоциациите на животновъдите, където е обърнато специално внимание на родословието, екстериорните показатели и всички характерни особености на породата за всяко животно под селекция.

По материали на ВИП СОФТУЕР