Успешен дебют на Раломекс на Агритехника


Фирмата ни посещава Аритехника от около 10 години, а тази година за първи път като изложител. Условията и организацията бяха на много добро ниво, както и разполагането на машините, изграждането на щандове и услугите за изложители и посетители. Участието ни на най-голямото изложение за земеделска техника в света е шанс и възможност за компанията ни да представи своята продукция и да се докаже в областта на земеделската техника. На Агритехника  участваха над 2 800 изложители от цял свят, от които 60% бяха фирми извън Германия. Самото изложение бе разположено на закрита площ от 4 000 квадратни метра.

Раломекс на Агритехника

На Агритехника в Хановер „Раломекс” АД участва с 2 машини. Едната бе 4-корпусен обръщателен плуг ПРО.4.30-40, един от най-типичните представители на серията обръщателни плугове на Раломекс. Той е и най-продаваният плуг в България и се прикачва към най-разпространения трактор в страната с мощност в диапазона 120-135 конски сили.

По плуга сме направили множество подобрения – чиряслов нож, по плужния корпус, хидравличен успокоител на опорното колело и др. Плугът е с хидравлично регулиране на захвата, всеки корпус осигурява еднаквост на всяка бразда на работната ширина. Това се постига с хидравличното безстепенно регулиране.

Другото изделие, което показахме в Германия, е комбинирана почвообработваща машина КПМ-20. Тя представлява 4-корпусен комбиниран плуг, окомплектован с устройство за разработване на изораната почва. Тази машина е иновативна разработка на Раломекс. Преди 2 години я представихме на българския пазар, а сега вече и на световния. Отпред на машината има редуктор, който дава възможност да се работи с ВОМ на трактора на 1000 оброта. Вече предлагаме машината и с по-добри кардани Walderscheid. Сред останалите подобрения на КПМ -20 е и по-комфортна работна зона, т.нар. чукове, които разбиват буците. С тази машина се прави предсеитбена подготовка основно за есенни култури.

Към комбинираната машина имаше голям интерес на Агритехника, което много ни радва, тъй като там бяхме дебютанти. Вече имаме и запитвания за оферта и в момента работим по нея, за да можем да отговорим на очакванията на клиентите.

Машините на Раломекс бяха предпочитани на Агритехника, тъй като ние предлагаме висока надеждност и добро съотношение между цена и изключително добро качество, това е нашето предимство.

Екипът на вестник „Земеделска техника” поздравява „Раломекс” АД, че доказа на света, че има добри български земеделски машини.

Инж. Рашид Узунов,

гл. инж. „Раломекс” АД