Сътрудничеството между Русенския и Техническия университет в София обсъждаха ректорите на двете висши училища


Работна среща, на която са обсъдени въпроси от взаимен интерес, са провели ректорите на Русенския университет – проф. Велизара Пенчева и на Техническия университет, София – проф. Георги Михов, съобшиха от РУ „Ангел Кънчев“. В разговора са участвали още председателят на Общото събрание чл.-кор. проф. Христо Белоев и ръководителят на Центъра за кариерно развитие в Русенския университет проф. Иван Евстатиев.

Основната тема е реализацията на завършващите студенти и задълбочаването на сътрудничеството с бизнеса. Внимание е отделено на студентските стажове и практики, като основа за запознаване на младежите с реалната работна среда. В тази насока е била и дискусията за работата на кариерните центрове на двата университета и е обсъдено планирането на съвместни дейности на звената през годината.

Студентите и докторантите от Техническия университет са били поканени да се включат в третото Иновативно младежко ЕКСПО, организирано от Русенския университет, което ще се проведе през юни. Участниците в разговора са обсъдили и предстоящото явяване на екипи от двете висши училища в състезанието за енергийно ефективни автомобили Shell eco-marathon, което ще се проведе в Лондон.