СТЕКСПО 2019 – елитни животни и семеен празник


Стекспо 2019 ще се различава от всяка друга година. Посетителите на мегафорума ще видят елитна генетика, представена от 11 месодайни породи и кръстоски. Освен това за децата е предвидена специална програма. Всичко това в Международен панаир – Пловдив на 1 и 2 ноември.

На форума ще бъдат представени близо 100 животни от различни породи – Абердийн Ангус, Херефорд, Лимузин, Гаскон, Симентал, Шароле, Кианина, Маркиджана, Пиемонт и кръстоски. При набиране на достатъчно животни ще се проведе търг.

За първи път през 2019 г. СТЕКСПО се отваря и в посока овцевъдство. В престижното издание тази година ще бъдат представени породите Лакон, благодарение на съорганизаторите на форума – Асоциация за развъждане на породата у нас, както и Съфолк – единственото чистопородно стадо у нас.

По време на СТЕКСПО грижата за вашите деца ще се изпълнява от екип професионалисти в сферата на зимните спортове и скалните развлечения – ски и сноуборд училище „Черният кон“, Burton snowboards“ България и Пампорово АД.

Най-малките ще имат възможността да се потопят в света на сноуборд и ски приключенията. Екипът е подготвил специално за СТЕКСПО 2019 една от най-иновативните сноуборд обучения – „riglet “ парк, чрез който децата ще придобият базисни умения в областта на сноуборда.

След преминаване на базисното обучение, най-малките ще се впуснат в развитието на придобитите умения, както и да се забавляват с разучаването на различни видове скокове, ротации и трикове със следващите развлечения – батут и въздушна възглавница. За почитателите на ските от експертите са подготвили и ски симулатор, наподобяващ спускането по снежните писти. Изградено е „нинджа“ трасе представляващо поредица от препятствия развиващи баланса, ловкостта и интелекта.

Освен забавните тренировки в сферата на зимните спортове и „нинджа“ трасето, изграденият детски кът ще предлага детска почасова грижа за деца над 3 години.

Едно от големите атракции е пристигането на елена Руфолф специално за СТЕКСПО. Децата ще могат да нахранят както него, така и малки агънца и теленца. Това ще им помогне да се докоснат до селския живот и да опознаят животните отблизо.

За доброто настроение ще се грижат още бандите Kottarashky band, Валяк III – Добрич, Rock N Roll Train.

На форума ще има и фермерски пазар, като посетителите на изложението, ще могат да дегустират екологично чисти продукти, директно от производителите.

Резервирайте своето участие на http://steakspo.bbab.bg/form.html или на касите на мероприятието на Международния Пловдивски Панаир в дните на изложението.