Среща на управителния съвет по проект „Повишаване на иновациите в образованието и научните изследвания на Палестина в областта на прецизното земеделие“


 

Проведена беше онлайн среща на управителния съвет по проект „Повишаване на иновациите в образованието и научните изследвания на Палестина в областта на прецизното земеделие“ (BENEFIT), съобшиха от пресцентъра на Русенския университет „Ангел Кънчев“. Член на управителния съвет от българския екип е проф. Николай Михайлов, DHC.

Организатор и водещ на срещата беше д-р Азис Саламех (Aziz Salameh), Палестина, представител на водещия партньор и координатор на проекта –  Отворен университет Ал-Кудс (Al-Quds Open University). Проф. Михайлов информира, че вариант на обучителните материали за първия семинар са подготвени и са качени в споделеното пространство (MS Teams).

Между партньорите от ЕС и Палестина бе постигнато съгласие провеждането на първия научен семинар в България да бъде през ноември 2020 г., като се вземе предвид международната ситуация, породена от пандемията с COVID-19 и събитието да бъде съобразено с нея.

По време на срещата беше представен и план за осигуряване на качеството, както и анкета за обратна връзка. Беше взето решение следващото заседание на управителния съвет да бъде през септември 2020 г.

Палестинските партньори започват процеса на закупуване на технически средства, необходими за провеждане на модерен учебен процес.