Снежина Динева: Отговорност и предизвикателство за „Напоителни системи“ ЕАД е да стопанисва един от най-големите язовири в страната


„Отговорност и предизвикателство за „Напоителни системи“ ЕАД е да стопанисва един от най-големите язовири в страната“, това каза изпълнителният директор на дружеството Снежина Динева по време на честването на 50-годишния юбилей от пускането в експлоатация на яз. „Жребчево“. „Благодаря на хората, участвали в строежа и стопанисването на язовира, на целия екип на Напоителни системи, на всички ангажирани институции и най-вече на Министерство на земеделието, храните и горите за отговорното отношение и подкрепата в ежедневната ни работа“, каза Снежина Динева.

Всички присъстващи получиха книжка „Вдъхновението Жребчево“, която е издадена по случай годишнината. Тя събира факти и истории за региона, за построяването на язовира, разказва история забулена в легенди, която започва през 15 век. За да остане за поколенията, книгата ще бъде подарена в няколко екземпляра на библиотеки в региона, както и на Националната библиотека.

По време на събитието бяха раздадени плакети и грамоти на бивши и настоящи служители на „Напоителни системи” в различни категории.

На събитието присъстваха заместник-министърът на земеделието, храните и горите Атанас Добрев, председателят на Комисията по земеделие и храни Мария Белова, областният управител на Сливен Чавдар Божурски, народният представител Галя Захариева, кметове, настоящи и бивши служители на дружеството, както и земеделски производители.