Система Raven Slingshot – директен контрол и висока ефективност


Спестява време и намалява грешките по време на работа

Slingshot модем за пренос на данни и дистанционна поддръжка

Американската компания Raven Industries е лидер в проектирането и производството на технологии в областта за прецизното земеделие с 60-годишна история, спечелилa доверието на клиентите си с високотехнологични продуктови решения, качествена изработка, висока производителност и несравнимо обслужване. Разработването и внедряването на системата Slingshot даде новаторски облик в продуктовото портфолио и получи световно признание за цялостно иновативно решение в сектора.

Многофункционално устройство Slingshot

Системата Slingshot представлява безжичен модем от взаимосвързани хардуерни, софтуерни и организационни услуги, които дават възможност за дистанционен контрол на работния процес, оптимизират планирането, изпълнението, записването и анализирането на всички полеви операции в едно стопанство. Чрез високоскоростна 4G интернет мобилна връзка, устройствата Slingshot осигуряват достъп до стабилен и бърз RTK корекционен сигнал и предоставят много възможности за управление на полеви данни, а самодиагностиката и дистанционната онлайн поддръжка гарантират безпроблемна работа в полето.

  • SLINGSHOT FIELD HUB0 – ВИСОКОСКОРОСТЕН ИНТЕРНЕТ В ПОЛЕТО

Slingshot Field Hub 2.0 поддържа високоскоростен 4G LTE интернет за връзка с полевите навигационни системи Raven CR7 и CR12. Тази връзка означава по-бърз трансфер на данни, по-надеждна дистанционна поддръжка и по-добра комуникация с външни устройства. Wi-fi връзката между модема и навигационната система Raven увеличава производителността и с бързото изпращане и получаване на данни, директно от полето.

Наблюдение и контрол на машините и работния процес

Работата на Slingshot прави още една стъпка напред с новата функционалност за споделено покритие на Slingshot – Job Sync. Използвайки силата на сървър технологиите, много потребители вече могат да синхронизират задачите си при работата на няколко машини едновременно в едно поле. До момента нямаше комуникация между отделните машини. Например, когато в едно поле едновременно работят две пръскачки, единият оператор не вижда АБ линиите и обработената площ на другата машина. С тази новост ще има синхрон в работата им, ще се увеличи производителността на машините, а препокриването на следите от отделните машини ще бъде премахнато. В друг случай, ако се наложи една машина да продължи работата на друга, записаните данни от полето ще бъдат съхранени и бързо прехвърлени между навигационните системи в отделните машини, спестявайки време и средства.

  • SLINGSHOT RTK – СТАБИЛЕН RTK КОРЕКЦИОНЕН СИГНАЛМодемът Slingshot ви дава достъп до високоскоростни RTK коригиращи сигнали от RTK или CORS мрежи. RTK Slingshot, проектиран на базата на клетъчни мрежи, ви позволява да работите, без да се притеснявате за редица ограничения като неравните терени, наличието на високи дървета или сгради. Оптимизираното получаване на RTK корекции в Slingshot е по-ефективно, а функцията “Auto-Base” автоматично получава корекции на RTK сигнал от най-близката базова станция, като запазва дължината на корекционната линия възможно най-кратка за максимална точност. Всичко това гарантира бърз и висококачествен RTK корекционен сигнал.

    (Следва)

По материали на Универсал-НВГ