Световни легенди в говедовъдството идват у нас през есента за СТЕКСПО


На 1 октомври в с. Стефан Караджово ще се съберат български и чуждестранни фермери, предприемачи, търговци, представители на ХоРеКа сектора и популярни лица, за да се запознаят, както помежду си, така и с тънкостите в занаята на всеки от участниците в процеса на производство на вкусно телешко и говеждо месо.

В очакване на първия по рода си форум, посветен и насочен изцяло към настоящите и бъдещи професионалисти в месодайното говедовъдство, домакините от Асоциация за развъждане на месодайни породи говеда в България (АРМПГБ) обещават наситена и много разнообразна програма с богато международно участие. Професионалисти от сектора в Ирландия, Румъния и Германия ще представят пред присъстващите своята експертиза и богат опит.

Сред гостите на СТЕКСПО са трима ирландци: Джон Тейт – президент на асоциацията на развъдчиците на елитната порода Абърдийн Ангус в Ирландия; Юстъс Бърк  – носител на отличието „Фермер на годината“ на Ирландия за 2015 г. и Лео Макенроу – четвърто поколение развъдчик на Абърдийн Ангус .Немският опит в сектора пък ще бъде представен от Хайко Корнарес от Германия, който е експерт по хранене на едри преживни животни и продуктов мениджър в Agravis Raiffeisen AG от 14 години. Каталин Некула от Румъния ще представи пред присъстващите темата за доотглеждането и угояването на говеда за месо.

Всичко това ще се случи „на терен“ в стопанството на един от най-големите производители в Югоизточна България.

По материали на АРМПГБ