Самоходна пръскачка FENDT модел ROGATOR 655


Пръскачката FENDT ROGATOR e самоходна машина за професионалисти. Резултатът е иновативна самоходна пръскачка за растителна защита. Тя е еталон в технологията за прецизно управление на крилата, за лесна и ефективна работа. Гарантира ефективна растителна защита за отглеждане на здрави култури, отговаряща на всички изисквания, които клиентите очакват от подобна машина. Гъвкава и бърза, ефективна и нежна при работа, мощна и лесна за управление. С помощта на функциите Section Control, Variable Rate Controlи Vario Rate Pro, ефективността се увеличава значително.

С опит над 50 години в областта на производство на самоходни пръскачки, съвременния FENDT ROGATOR 655 e еманация на понятието Иновации: Перфектна позиция на крилата и следене на профила на терена; Нисък център на тежестта; Капацитет на резервоара за препарат – до 6 000 литра + 500 литра за чиста вода; Индукционен бункер с център на управление Opti Flow; Вътрешен радиус на завиване само 3.14 м; Гуми до 2,05 м. и ъгъл на завиване от 35°; Гладка ходова част с клирънс 120 см; HydroStar CVT безстепенна трансмисия в комбинация с главини за колела; CDS (Control Drive System); Роторна помпа с капацитет от 785 л/мин.; Кабина Fendt Vision с пространство над 4м3, перфектна всестранна видимост, климатик, сертифицирана кабина; 16 т. товар при теглене.

Шасито на FENDT ROGATOR 655 – от гледна точка на растителната защита тя означава опазване на почвата. Независимо от съдържанието на резервоара, разпределението на тежесттта при работа винаги е 50:50. Четирите големи колела и еднакъв диаметър гарантират максимална контактна площ. Системата за управление 4х4 означава, че пръскачката FENDT ROGATOR 655 поддържа движение по релси, дори и при завиване. HydroStar CVT изпълнява функцията блокаж на диференциала посредством интелигентно разпределение на мощността. Всеки мост може да предава 100% мощност в екстремни ситуации. Когато управлявате пръскачката, ширината на следата на FENDT ROGATOR 655 може да се регулира от 1,80 м. до 2,25 м. – директно от кабината.

FENDT ROGATOR 655 се предлага с алуминиеви крила с ширина от 24 до 36 метра. Те са закачени на машината посредством централна рама, която е не само здрава, но също и осигурява изключително ниво на стабилност, когато се пръска при висока скорост. Държачите на дюзите са монтирани на профила на рамата, за да ги предпазят. Широкият профил на държача осигурява лесен достъп, а също и позволява на използване на двойни дюзи във всяка позиция. Когато крилата са сгънати, те остават защитени откъм страната на резервоара. Затова и ширината на пръскачката е само 2,55 м – за оптимизиране на транспортирането и предотвратяване от увреждане.

FENDT ROGATOR 655 е снабдена с устройство за предпазване от удар, като устройството може да се завърти на 90 °. Люлеенето назад се демферира, по такъв начин няма допълнителни вибрации, които оказват въздействие на крилата.

Ротационната помпа с опционален модул, задвижвана от бордовата хидравлика load sensing, захранва всички части за дистрибутиране на течност по системата.

Пръскачката Rogator e напълно ISOBUS-съвместима. Функционалността ISOBUS осигурява лесно интегриране на допълнителни сензори като N-сензори и стандартизирана система за управление. Vario-терминалът 10.4“ предоставя перфектен общ поглед на пръскачката посредством функциите Section Control, Variable Rate Control и Vario Doc Pro.

Според експертното мнение на специалистите от FENDT, както и според личния опит на водещ български фермер, работещ с пръскачката  FENDT ROGATOR 655 – това е най-добрата машина за растителна защита, която може да бъде предложена. Тя е толкова стабилна за работа с висока скорост, че се превръща в съществен високопроизводителен елемент за ефективно и печелившо земеделие – както по света, така и в България.

По материали на Златекс