Самоходна пръскачка Challenger, модел Rogator 655D


Произведена в Холандия под строги правила за контрол на качеството, пръскачката осигурява висока скорост на работа до 25км/час. Бързото пълнене на бункера с 800 литра в минута и увеличеният обем на резервоара за разтвор от 6 000 литра позволява на производителя да спести време и разходи на полето.

Комфортът на оператора, маневреността и гъвкавостта при компенсацията на неравностите се осигуряват от уникалното шаси с една носеща греда. Чрез своята трансмисия Hydro Star CVT се осигурява висок въртящ момент и безстепенно задвижване на всяко едно от четирите колела поотделно, като и четирите колела са самостоятелно окачени и управляеми.

Кабината е изцяло нова и е VISION Cab и е най-просторната в този клас. Тя е от изключителна важност за машината и оператора и е една от водещите по отношение на безопасността на оператора призната с максималната категория 4 за контрол на постъпващия въздух, който се пречиства чрез тристепенен активен карбонов филтър.

Автоматично променяне както на колеята, така и на просвета. Промяната на колеята от 1,8 метра до 2,25 метра позволява работа на пръскачката във всякакви междуредия. От друга страна, промяната на просвета от 75 см до 120 см прави машината перфектна за работа, независимо от височината на засятата култура.

Последното поколение  AGGO POWER двигател TIER IV Final с обем 7,4 литра, мощност от 246 к. с. и SCR технология за намаляване на вредните емисии  в околната среда, осигурява 15% повече гориво икономичност и производителност.

Уникалното окачване на пръскащите 36-метрови алуминиеви криле, както и системата за контрол на пръскането, позволява напълно автоматично и в същото време отделно копиране на терена от крилата.  В допълнение тази система предотвратява презастъпване на площи, с което се намаляват разходите с около 20%.

По материали на Варекс