Русенският университет бе домакин на тържеството по случай завършването на детската градина на децата от ЧДГ „Смехорания“


Днес Русенският университет бе домакин на тържеството по случай завършването на детската градина на децата от ЧДГ „Смехорания“. Те получиха своите дипломи лично от зам.-ректора по интернационализация и комуникационна политика – доц. д-р Десислава Атанасова.
След тържеството за бъдещите първокласници и техните родители бе организирана интересна разходка из университета. Деца имаха възможност да видят част от неговите тържествени зали – Аула 1 и Аула 2.101, да разгледат постоянната изложба на фигури от употребявани автомобилни части, съставена от творби на студенти от Транспортния и Аграрно-индустриалния факултет, да видят витрините с присъдените на университета отличия, да разгледат постерите със старобългарските азбуки в Корпус 2, да научат, че кампусът на висшето училище е голямо зимовище на ушатата сова и други интересни факти за университета. Гид на децата и техните родители по време на разходката бе докторант Кристина Стоянова.