Рентабилни системи с приложение в селското стопанство превръщат отпадъците в енергия, компост и нови ресурси


Водещи компании от 14 държави участват в ЕЕ и ВЕИ и Save the Planet – изложение за енергийна ефективност, възобновяемата енергия, управление на отпадъци и рециклиране. Изявата ще се проведе от 16 до 18-ти април, Зали 5 и 6, ИЕЦ, София. Чрез предварителна регистрация на viaexpo.com/bg посетителите ще получат безплатен достъп до изложенията и паралелните конференции.

„Изложителите предлагат атрактивни решения за всяка индустрия, селско стопанство, община и дом. Посещението е отлична възможност за запознаване с ползите от евентуална инвестиция, взимане на решение, както и за намиране на нови бизнес партньори – част от участниците търсят дистрибутори в Югоизточна Европа.“ – споделят организаторите от Виа Експо.

Продуктови акценти

  • Сепариращи и компостиращи инсталации.
  • Eвропалети, щайги, системи за складиране, контейнери от полиетилен с висока плътност и еластичност, с олекотена конструкция и атрактивни цветови комбинации. Иновативният метод на конструиране осигурява дълъг живот на контейнерната система.
  • Пелети с максимална калоричност и минимално количество пепел след изгаряне; сух дървесен калиброван чипс, произведен по иновативна технология без аналог
  • Триколесни електрически триколки с товарен обем от 1,7 до 2,4 куб. м. и полезен товар до 450 кг. Подходящи са за селскостопанска дейност, разносна търговия, градска логистика.
  • Система за генериране на биогаз чрез анаеробно разграждане, който се използва за електричество и топлина, пара и охлаждане. Получава се почвен обогатител. Системата се използва в животновъдството и земеделието.
  • Удобна и лесна алтернатива за отопление на оранжерии е системата за контейнерно изпълнение на различни видове инсталации – котелни, пожарогасителни, помпени станции и др.
  • Оборудване с висока производителности ниска себестойност на готовите продукти от водещи имена: оборудване и технологии за производство на пелети, технологии за нарязване, сушене, смилане и гранулиране на фуражи и биомаса, системи за термично сушене.
  • Инсталации за оползотворяване на отпадъци и енергийна ефективност, насочени към земеделски производители, производствени предприятия в леката промишленост и общински структури.

Съпътстваща програма

  • Международен инвестиционен форум за зелена енергия
  • Семинар по Проекта ENABLING на Националната асоциация по биомаса
  • Програма LIFE – възможности за финансиране на проекти за управление на отпадъци и кръгова икономика

“Бъдещето зависи от зелените технологии – възползвайте се от предимството да бъдете сред първите в своята област, като разширявате партньорската си мрежа или направите инвестиция в екологично и рентабилно решение.” – апелират организаторите от Виа Експо.