Революция в прибирането на реколтата от Варекс


На изложението Agritechnika в Хановер, Германия посетителите видяха най-новия и уникален комбайн на бъдещето Massey Ferguson IDEAL. IDEAL означава лекота на използване и оптимизиране на сложните операции по прибирането на реколтата. Той е първият висококапацитетен комбайн от този вид с уникален и впечатляващ дизайн.

Развитието на комбайна IDEAL е значителна стъпка за непрекъснатото разширяване на предлаганите машини на AGCO в глобален план и за укрепване на позицията на компанията като водещ производител на земеделски продукти в цял свят. С IDEAL, MASSEY FERGUSON поставя нови стандарти по отношение на производителността, чистотата на зърното и нарязването на сламата, надеждността, способността на машината автономно да управлява процесите посредством уникална сензорна технология за настройка на машината.

Комбайнът се предлага в три модела 7, 8 и 9 с мощност от 451, 538 и 647 к.с. Оборудван е с вършачна и сепарираща система Helix, включваща най-дългия ротор на пазара с дължина 4,84 м и диаметър 600 мм. Притежава най-големия бункер за зърно на пазара с капацитет от 17 100 литра (с 18% повече от комбайните в този клас) и най- високата скорост на разтоварване – 210 л/с (32% по-бърз от всичко досега). Шасито на комбайна е само 1,40 м като запазва широчина под 3.30 м дори и с 26“ предни верижни ходови части. Комбайнът е снабден с уникален РowerFlow хедер с максимална работна ширина 12,20 м. Оборудван е с нова система Idealharvest, позволяваща визуализация на натоварването на вършачната и почистваща система в реално време посредством акустични сензори (MADS). Взимайки информация от сензорите, машината се настройва автоматично в съответствие с тези спецификации и реагира в реално време на променящите се условия на жътва. Например, системата IDEALharvest може автоматично да коригира разстоянието между контрата и скоростта на въртене на роторите. Новата кабина Vision предлага много място, изключителна видимост, както и добре познатите за MASSEY FERGUSON леснота и качество на управление.

MASSEY FERGUSON IDEAL предлага динамика, ефективност, производителност и мощ.

Фирма „Варекс“ ООД, като единствен официален дилър на Massey Ferguson, осигурява на своите клиенти както гаранционно, така и извънгаранционно най-добро сервизно обслужване за гарантиране на оптимална работа на техните машини.

 По материали на Варекс