Проект „Опазване на почвите в България“


На 27 юни в Канев Център на  Русенския университет „А. Кънчев” ще се състои работна среща, организирана от екипа по проект „Опазване на почвите в България”, чийто ръководител е доц. д-р инж. Георги Митев, преподавател в Русенския университет. Проектът е финансиран от фондация „Америка за България”.

На срещата на 27 юни може да научите повече за нови и интересни моменти в развитието на земеделието като: нови технологии за обработване на почвата; възможности за опазване на почвите и в същото време за увеличаване на добивите; ролята и ползите от покривните (зелени) култури, както и други новости, отнасящи се до ефективното земеделско производство.

Екипът ще сподели резултатите от опита през последните три години, работейки заедно със земеделски производители и водещи американски експерти: професор Харолд Ван Ес от университета Корнел, президент на Асоциацията на агрономите в САЩ, ще представи някои технически аспекти по приложението на зелените култури; Водещи фермери от страната ще споделят опита си от прилагането на новите технологии за обработване и опазване на почвите, използването на зелените култури и други подобрения; Представители на известни наши фирми за семена, торове, препарати и машини ще обсъдят свои инициативи.

ЗТ