Проект „Опазване на почвите в България“


На 12 юни 2018 г. в Канев Център на Русенския университет „А. Кънчев“ ще се състои заключителната среща, организирана от екипа на проекта. Ще се споделят резултатите  и опита от 4-годишни изследвания и сътрудничеството със земеделски производители. Представянето на цялостните резултати от приложението на новите технологии за опазване на почвите отговаря на повишения интерес от страна на земеделските производители.  За всички, които се интересуват от иновации в земеделието ще се демонстрират методите и средствата за опазване  на почвите, при което да се намалят разходите и да се увеличат добивите.

През цялото време екипът на проекта работи заедно с водещи наши и американски експерти, а професор Харолд Ван Ес от Университета Корнел, президент на Общността на агрономите в САЩ, отново ще представи някои практически аспекти за опазването на почвите и тълкуване на резултатите от последните изследвания за наличие на активен въглерод в почвата.

Гости на събитието ще бъдат и представители на Фондация „Америка за България“, на Посолството на САЩ в Р България, на Министерството на земеделието и храните, на Федерацията на научно-техническите съюзи, на областните и общински земеделски служби и на Националната служба за съвети в земеделието, както и представители на научни институти и университети.

Повече информация за проекта ще намерите на сайта на проекта: www.cbs.uni-ruse.bg

Доц. д.т.н. Георги Митев,

РУ „Ангел Кънчев”