Прецизни настройки на машината за по-голяма печалба


През юни Интерагри България организира майсторски курсове за оператори на комбайн New Holland със сертификат Harvest Master

За предимствата от това да познаваме устройството на машината и възможностите, които предлага техниката, с която работим ще можете да научите от лекторите на 2-дневния майсторски курс за оператори на комбайни New Holland със сертификат Harvest Master, оргаизиран от ексклузивния вносител за страната Интерагри България. Обучението ще събере земеделски собственици и оператори на машини, като цели да повиши квалификацията и практическите им умения за работа с комбайните на New Holland, т.че посредством правилна експлоатация и настройване на машината да се увеличи ефективността на работа на полето. В отговор на конкретни клиентски нужди, съвременните технологични решения на световния лидер са насочени към повишаване качеството и количеството на продукцията, в съчетание с редица икономии – на време, гориво, работна ръка, като в крайна сметка с всичко това подсигурява по-голяма печалба.

Основен фокус на майсторския клас за оператори на комбайни е световният рекордьор двуроторен комбайн от серията CR, познат със своята върхова производителност, независимо от условията. Неслучайно CR 10.90 държи 3 последователни световни рекорда по производителност и качество на жътвата. Последният световен рекорд е поставен в Англия – 797,66 тона пшеница, ожънати само за 8 часа, при изключително неблагориятни метеорологични условия. CR 10.90 се задвижва от двигател Cursor16, отличен с престижната титла „Дизелов двигател на годината“, с мощност 653 к.с. Машината е стандартно оборудвана с вериги SmartTrax™, а като опция се предлага и окачването Terraglide™ за ненадминат комфорт, бързина при работа и минимално компресиране на почвата.

По време на курса участниците ще имат възможността да се запознаят на теория и практика с иновативни технологични решения на New Holland, разработени за CR, като IntelliView, SmartSteer, IntelliSteer, ACS, IntelliCruiseq Cruise Control, както и с функционалностите на т.нар. „шесто чувство на жътвата“ – Intellisensе, използващо широка гама от патентовани технологии на New Holland, както и съществуващи функции, за да подсигури върхова производителност на машината. Комбайните CR са най-добра инвестиция за всеки бизнес ориентиран зърнопроизводител и поради уникалната, патентована от New Holland двуроторна технология, която гарантира най-добро качество на продукцията, независимо от условията. С доказаните при независими тестове до 112% по-малко начупване на зърното, до 33% по-висока производителност и до 25% по-нисък разход на гориво, CR се превръща в най-добрата инвестиция за всеки зърнопроизводител.

Курсът ще бъде проведен в търговско-сервизните комплекси на Интерагри в градовете: Русе на 11 – 12 юни 2020 г. и Стара Загора на 15 – 16 юни 2020 г. Лектори в курса ще бъдат старши сервизни специалисти, оператори и продуктови специалисти, преминали редица сертификационни програми от New Holland, имащи задълбочени познания и практически опит в работата и максимално ефектнивната експлоатация на комбайните. Програмата на специализирания тренинг включва основни положения в ежедневната работа с комбайна, калибровки, поддръжка и настройки; Сервизиране на машината; Настройки за най-висока производителност, чисто прибиране, минимални загуби; Настройки на хедер; Наклонена камера; Овършаване и сепариране; Почистваща система; Сечка; Кабина и управление; IntelliView; SmartSteer; IntelliSteer; ACS; IntelliCruise; Cruise Control; Intellisensе; Как и защо се ползва kill stall. В края на курса всеки участник ще може свободно да оперира с комбайн New Holland, т.че да постигне максимална ефективност и висока производителност.

С цел да се подсигури пълната безопасност на участниците в курса, ще бъдат взети всички необходими предпазни мерки във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19. За повече информация interagri.bg.

По материали на Интерагри България