Прецизна сеялка с пълно електрозадвижване от Оптиком


MONOSEM представи ексклузивно за посетителите на Агритехника 8-редова сеялка, оборудвана със сеещи секции Monoshox NG Plus ME , предно-навесен 1350-литров бункер за торовнасяне с електрическо задвижване FertiDriveVE и система за микрогранулирани препарати Microsem с електрическо задвижване MicroDriveVE.

Тази сеялка дава възможност на потребителите за изцяло електрически контролирано от кабината на трактора решение чрез терминал ISOBUS.

Сеитба с електрическа сееща секция Monoshox NG Plus ME

Сеещите секции на 8-редовата сеялка се управляват от ECU S8000E, сертифициран по UT, TC-BAS, TS-SC и T-GEO от AEF (Организацията по Електроника за Селскостопанската индустрия). Устройството за електронен контрол на сеялката при наличие на GPS антена може да управлява автоматичното изключване на сеещи секции и променливата сеитбена норма въз основа на препоръчителна карта. Контролът от кабината става посредством ISOBUS TOUCH Mini, TOUCH или TOUCH Pro терминал или друг такъв, съвместим с ISOBUS.

Сеялката е снабдена с новата торовнасяща 1350-литрова уредба, специално разработена за сгъваемата рама TFC2. Новият бункер има 8 изхода с вградени клапи. Електрозадвижването чрез FertiDriveVE  позволява непрекъснато да се регулира торовата норма. Потребителят може да настрои количеството тор или при нужда да спре тороподаването веднага от контролното меню на ISOBUS терминала на сеялката. Специален бутон позволява лесна настройка в зависимост от типа и количеството на използвания тор.

Системата Microsem за микрогранули също се задвижва от електромотори. Секциите Microsem се управляват посредством електронното управление на сеялката, контролирано от терминала ISOBUS и интегрирано в контролното меню на сеялката. Потребителят може лесно да определя дозата от кабината на трактора, спирането на подаване на препарата ръчно или автоматично чрез функцията TC-SC на цялата сеялка или само на избрани секции. Снабдени с пластмасов бункер и шнек от неръждаема стомана, новите секции за микрогранулирани препарати са по-устойчиви на корозия. Те запазват принципа на дозиране, свързващ шнека с дозиращото колело и позволяващ равномерно разпределение на продукта върху линията на засяване и по този начин увеличават ефективността на препарата.

Тези нови технолигии ще предложат на потребителите едновременно комфорт от прилагането им (настройка на сеитбената норма, тороразпръскването и внасянето на микрогранулирани препарати става от кабината), висока прецизност (пълна липса на пропуск) и подобряване на добивите благодарение на променливата норма. Тази напълно електрически-управляема сеялка от MONOSEM ще бъде налична в ограничени количества на пазара за сезон 2018.

По материали на Оптиком