Предстои вторият фестивал на еко и биопроизводителите в Садово


На 24, 25 и 26 май в гр. Садово за втора поредна година ще се проведе „Фестивал на еко, био производители и арт творци”, с любезното домакинство и финансова подкрепа на община Садово.Тази година той съвпада и с празника на града – 24 май – ден на българската просвета и култура, като се превръща в естествена част и от традиционните майски празници, организирани от общината.

Програмата през трите фестивални дни изобилства от разнообразни събития и дейности:  изложение на производители и майстори, лекции и беседи в областта на алтернативното земеделие (природосъобразно и биодинамично) от утвърдени специалисти с практичен опит, богата фолклорна и музикална програма и много забавления.

Акцент в тазгодишното издание са детските работилнички, в които нашите малки посетители и гости могат напълно безплатно да се потопят в интригуващи дейности, свързани с опазването на природата и грижата за нея, здравословното хранене и българските традиции. Специални занимания са посветени на Деня на българската просвета и култура. Гостите и посетителите на фестивала ще имат удоволствието да наблюдават и участват в омесване на хляб от лимец и изпичането му на жив огън.

За пореден път сме водени от желанието да съберем на едно място производителии търсачи на екологично чиста и биосертифицирана продукция и творци от цялата страна, които да обменят опит помежду си, да създадат ценни приятелства и партньорства.

Вход свободен!

Нели Дакова