Председателят на Селскостопанска академия стана зооинженер на годината


Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството и Национален съюз на зооинженерите в България раздадоха за 12-ти пореден път наградите зооинженер на годината. Церемонията се състоя в град Пловдив, съобщиха от пресцентъра на ССА.

Председателят на Селскостопанска академия проф. д-р Васил Николов е удостоен с приза зооинженер на годината в категория „Цялостен принос в областта на развъдната дейност“ Проф. Николов благодаря за отличието и заяви, че с радост го приема. „През  тези годините, в които бях изпълнителен директор на ИАРСЖ смe направили доста неща, които днес продължават да се надграждат.“

В категория „зооинженер-селекционер“ призът получи д-р Димитър Георгиев. За зооинженер-мениджър за 2018 е отличен Здравко Иванов. В категория „Перспективен млад зооинжер“ са наградени Вергиния Каменова и Владимир Владов, възпитаници на Аграрания университет – Пловдив.

На събитието присъстваха: ректорът на Аграрния университет – Пловдив проф. Христина Янчева, директорът на дирекция „Животновъдство“ в Министерство на земеделието, храните и горите Силвия Василева, заместник-председателят на академията проф. д-р Мая Игнатова, директорът на дирекция „Наука, образование и иновации“, ЦУ на Селскостопанска академия д-р Евгения Ачкаканова, представители на развъдни организации, учени и животновъди.