Предпремиера от Интерагри на Бата Агро


Интерагри България откри новия селскостопански сезон с ексклузивно предложение към фермерите. Официалният вносител на New Holland за България направи сензационна предпремиера на новата серия трактори New Holland T5. По традиция това е една от най-успешните серии на световния лидер, а в изцяло новия си вариант предлага впечатляващи иновации, като най-добрия в своя клас преден мост с активно окачване Terraglide™, усилена 3-точкова навесна система с повишена товароподемност до 5 420 кг и до 24% по-голям резерв на въртящ момент с новите двигтели Tier 4B.

Сред останалите акценти в представянето на една от най-успешните фирми за земеделска техника у нас бяха инженерната революция и „Машина на годината“ New Holland Т7.315 HD, компактните и специализирани предложения на марката, представени от Т4.95F, както и модели на ненадминатите брандове за почвообработваща техника и пролетни сеялки Kinze и Gregoire-Besson.

За да научим повече се срещнахме с трима от авторитетните специалисти на фирма ИНТЕРАГРИ България. Николай Петков, продуктов мениджър трактори, сподели, че един от основните акценти на представянето на фирмата на БАТА Агро е предпремиерата на новата серия трактори T5 Tier 4B. Официално машината ще започне да се предлага в края на годината, но Интерагри България успя да представи ексклузивно един от моделите още на есенното издание на Бата Агро.

Новите T5 отговарят на изискванията за вредни емисии Tier 4B. Серията е представена в 3 модела, в мощностния диапазон от 99 до 117 к. с. и е създадена да отговори на постоянно променящите се изисквания на животновъдите и търсенията на по-пъргав трактор в този мощностен диапазон на млекопроизводителите и смесените стопанства. Т5 разполагат с нови двигатели, с опростена система на очистване на вредните газове. Друга новост при модела е, че вече има възможност за активно окачване на предния мост, което в комбинация с активното окачване на кабината Comfort Ride, дава един ненадминат комфорт, който до сега беше достъпен единствено при тракторите от по-големите серии. Важна новост е и подобреният челен товарач. Той е с по-широка рама и вече има възможност тракторът да бъде оборудван едновременно с преден навес и с челен товарач, без това да пречи на двете устройства да работят заедно. Освен това, при оборудване с челен товарач, може да се добави механичен или електро-хидравличен джойстик за управление, при който вече има интегрирани бутони за смяна на предавките. Това е изключително удобно, защото само с един джойстик вече може да се управлява както товарачът, така и предавките на трансмисията. Другото ново при серията е възможността за оборудване с работни LED светлини, което дава доста добра осветеност при работа в тъмната част на деня.

Посетителите на Бата Агро имаха възможност да видят още една машина, ексклузивно представена у нас от Интерагри България – Т7.315 HD. Т7 Heavy Duty са създадени за високи натоварвания. За първи път в агро индустрията машината може да бъде оборудвана с двускоростен преден ВОМ, който включва и скорост 1 000 Есо, която работи при 1 585 оборота на двигателя. Това гарантира изключителна икономичност. Сред другите водещи иновации при двата Heavy Duty модели, Т7.290 и Т7.315, са повишената товароподемност на задната навесна система до 11 058 кг., мощната хидравлика с дебит от 220 л./мин, по-висок капацитет на мостовете, до 11% по-голям диаметър на гумите и много други.

Есенното издание на БАТА Агро беше притегателен център за всички земеделски производители, които искат да се възползват от предстоящата програма на Фонд Земеделие. Те също откриха интересни предложения и изключително атрактивни условия на щанда на официалния вносител.

На Бата Агро Интерагри България предствиха трактор ориентиран към лозаро-овощарството – New Holland Т4.95F.

Във връзка с приема на документи, който ще се открие с Фонд Земеделие, фирмата предлага доста машини, които са специализирани точно в приоритетните сектори – лозаро-овощарство, животновъдство и етерично-маслени култури.
Интерагри продава и широка гама самоходна техника, както и богат избор на инвентар. Разполага с трактори в по-малките и компактни серии, които лесно могат да влязат и в оранжерии.

За да отговори на големия интерес на фермерите, фирма ИНТЕРАГРИ България представи и комбайн, подходящ за по-малки и средни по обем стопанства. Mоделите от серията СХ 6000 впечатляват с производителност и чистота на пробата на зърното при нищожни загуби.

 На БАТА Агро Интерарги представи една чисто нова машина, модел 2016 година. Това е New Holland СХ 6080, 6-сламотръсен комбайн с нов мотор – модел Nef (6.7 л) от FPT Industrial с технология HI-eSCR Eco Blue. Този нов мотор дава до 10% намалени разходи за гориво. Той диша само чист въздух, няма рециркулация, няма DPF филтри, бързо износващи се елементи и EGR клапани. Овършаващият барабан на СХ 6080 е с диаметър 606 мм, един от най-големите в индустрията. Това дава по-висока инерция и съответно по-добро овършаване. СХ 6080 е оборудван е с 4-барабанна система на овършаване с роторен сепаратор, който дава до 20% по-висок капацитет. Той разполага и с уникалната Triple-Clean™, трикаскадна очистваща система, с площ под обдухване 5,21 м². Освен това СХ 6080 използва патентовата система Opti-Fan™. Тя позволява автоматичното регулирането на оборотите на вентилатора при изкачване и спускане по склон, с цел намаляване на загубите. Друга интересна иновация при този модел е самонивелиращата се система Smart Sieve™. С нея комбайна запазва 100% от очистващия си капацитет дори и при страничен наклон до 25%. Бункерът, с който разполага СХ 6080 е 9 300 литра, а скоростта на разтоварване, около 100 л./с. СХ 6080 е оборудван с новия модел кабина Discovery III, с изключително ниско ниво на шума от едва 74 децибела. Конзолата за управление е много удобна и ергономична. С мултифункционалния джойстик CommandGrip™ може да оперирате с вашата машина с лекота. В комбайна е монтиран и цветен тъчскрийн IntelliView™ IV монитор. На него са изнесени всички важни опции и така работата с машината е значително улеснена. Допълнително могат да се инсталират до 3 камери, които да предоставят отлична видимост за още по-прецизна жътва.

По материали на Интерагри България