Преди сеитба и след жътва – Червено


Лебозол България не спира да радва своите клиенти! Във връзка с отпразнуването на 7 години на фирмата на българския пазар, Лебозол изненада фермерите с изключителни бонус програми, включващи всички топ продукти на фирмата за есенна грижа на семената, рапицата и житните култури.

Изненадите продължават! След усилена научна, опитна, развойна и лабораторна дейност, фирмата представи своя новреволюционен продукт, който подобрява условията за разграждане на растителните остатъци (слама) на полето чрез подхранване на почвените организми.

Продуктът „Червено“ е специално разработен, за да реши всички проблеми на стопаните, с които трябва да се справят след жътвата, а именно: Забавянето на скоростта на процеса за разграждане на сламата във връзка с температурните колебания на почвата, недостатъчното съдържание на кислород и вода в нея и снабдяването на почвените организми с хранителни вещества; Блокирането на скоростта за разлагане на растителните остатъци в резултат на действието на фунгицидите; Негативното влияние на неселективните системни хербициди и ниските pH-показатели на почвата върху наличието на хранителните вещества и изграждането на лигнин; Слабото наличие на гъби, които да спомагат за повишаване на почвеното плодородие и правилното разграждане на органичните съединения.

Какви са условията, които трябва да са налице, за да бъде разграждането на растителните остатъци на полето бързо и максимално успешно? На първо място да се разгради целулозата чрез  гъбичките и специфичните бактерии в почвата. Следва разграждането на лигнин чрез базидиомицетите. По-високото съдържание на целулоза и лигнин в почвата е причината остатъците след жътва да бъдат по-трудно и бавно разградими.

Революционното решение на специалистите от Лебозол е най-новият продукт във фирменото портфолио – „Червено“, който  целенасочено подобрява условията за разграждане на сламата чрез подхранване на почвените организми. Продуктът съдържа Аминозол, който е своеобразна храна за гъбичките в почвата, и Меласа, чието високо съдържание на захар е най-добрият нутриент за почвените бактерии. Подхранени именно по този начин, почвените организми допринасят за повишаване на биологичната активност на почвата, ускоряват процеса на разграждане на сламата и способстват за бързото разложение на растителните остатъци. В резултат, използването на „Червено” след жътва ще подобри наличието на азот в почвата, неговото усвояване и управление, измиването на хранителните вещества в следствие на обилните валежи ще бъде предотвратено.

И още! Българските стопани ще се радват на: по-добра и лека обработка на почвата; по-добра кълняемост; по-добро усвояване на хранителни вещества; подобрено управление на водата в почвата.

Този продукт е още едно доказателство за иновативното поведение и гъвкавост на фирмата, което дава допълнителен принос към подобряването на ефективността на селското стопанство и опазването на околната среда.

„Червено“ слага финален завършек на фирмената идеология: Да бъде рамо до рамо със стопаните, подпомагайки ги във всички етапи от жътва до жътва.

Продуктите на Лебозол са с вас вече във всички решаващи моменти на полето:

Преди сеитба  -> „Червено” – При подхранване на семената; При есенното листно торене; При пролетното целенасочено подхранване; При листното торене с цел подобряване качеството на зърното

След жътва  -> „Червено”

Използвайте Лебозол „Червено“ в доза 0,250 – 0,750 л/дка след консултация с агро специалист на Лебозол.