ПЕТО ИНОВАТИВНО МЛАДЕЖКО ЕКСПО ОРГАНИЗИРА РУСЕНСКИЯТ УНИВЕРСИТЕТ


Официално откриване на ЕКСПО 5 в рамките на 23-тите Пролетни празници на науката в Русенския университет ще се състои на 09.06.2021 г. от 11:30 часа пред Канев център.
Висшето училище кани родители, кандидат-студенти и гости да се запознаят с работата на професионалните студентски клубове, научно-изследователските лаборатории, ученически формации и смесени научно-изследователски екипи. Присъстващите ще могат да се запознаят с предлаганите в университета специалности за обучение и с учебната материална база.
Участниците в ИНОВАТИВНО МЛАДЕЖКО ЕКСПО V ще бъдат разположени на 38 щанда и са над 250. Сред тях са: ученици – победители в национални състезания като Учебна компания ,,BioFoam“ и Учебна компания – ,,KafEco“от Математическа гимназия „Баба Тонка” – Русе; Гейминг клуб „Zenith“ от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ – Русе -– победител в състезанието „Стани млад предприемач“, организирано от списание „Български предприемач“ и Община Русе; смесените екипи на АЕГ „Гео Милев“/ФБМ на Русенски университет – Модул „Предприемачество“ за придобиване на профилирана подготовка във втори гимназиален етап по проектите „Cooking Masters”, „FarinaFlo” и „FutureHow”; студентските екипи на: Факултет Обществено здраве и здравни грижи, Катедра Обществено здраве, създал студентския филм „Кинезитерапия след прекаран Cоvid – 19“; Факултет Аграрно-индустриален, с 3D макети и модели на обекти на студенти от специалност „Промишлен дизайн“ и алманах „Забележителни растителни видове в университетската Ботаническа градина“, в чието създаване участват студенти и преподаватели от специалност „Растениевъдство“. Интересна е и изложбата „130 години Европейски дух в образователното дело на Силистра (1890-1913)“, организирана от Филиал Силистра – Учебно-изследователска лаборатория “Културно-историческо наследство”. Ще бъде представена и дейността на 5D ALLIANCE – Лаборатория по цифрови, послойни, енергийно асистирани иновативни технологии и 5D ALLIANCE – Научноизследователска лаборатория „Нисковъглеродна мобилност и интелигентни транспортни системи“.
За повече информация: проф. д-р Диана Антонова, Зам.-ректор по научноизследователската дейност: тел.(082) 888-249

покана