Петметрови палми и магнолии на изложбата „Цветна пролет“ в Пловдив


Петметрови палми ще бъдат показани за първи път на изложбата „Цветна пролет 2019“.  Освен екзотичните гиганти, ще има и магнолии, достигащи височина четири метра. Те може да се видят от 27 до 31 март в Международен панаир Пловдив.

Декоративната растителност е акцентът на тазгодишното издание на изложението. То ще предложи повече дръвчета и храсти за зелена украса, подходяща за открити и закрити пространства. Няколко големи разсадника ще осигурят богато разнообразие от дървесни видове

В Специализираната изложба за цветя, декоративна растителност, градинско оборудване и аксесоари ще се включат близо 40 участници. Те ще представят традиционни и екзотични цветя, семена и разсад, овошки, инструменти, препарати и торове, саксии и керамични изделия, ръчноизработени сувенири, съдове и украса от дърво, биопродукти. Това ще даде възможност на професионалисти и любители да се запознаят с  актуалните тенденции във флористиката и озеленяването.

На „Цветна пролет 2019“ ще има и по-голям асортимент от принадлежности. Известна търговска верига ще демонстрира градинско оборудване и обзавеждане, както и цветя за отглеждане в дома. От Гърция пристига колекция саксии и кашпи, даващи възможност да се създават оригинални  комбинации от форми и цветове.

Атрактивна част от „Цветна пролет 2019“ отново е украсата  за Великден. На щандовете може да се намерят интересни арт предмети за аранжиране на неповторима декорация за празника.

Тазгодишното издание на „Цветна пролет“ продължава традицията да се предлага всичко необходимо за градинарството. Специалистите ще намерят информация, изгодни оферти от производители и търговци, идеи за модерна визия на зелените пространства. Любителите ще се запознаят с нови продукти и услуги, ще могат да си купят продукти за своето хоби на специални цени, ще получат безплатни консултации от експерти.

Посетителите  ще имат възможност да разгледат серия от изложения, които се провеждат по същото време в Панаира и са интересни за цялото семейство: „Природа, Лов, Риболов“ (от 27 март), Европейски форум на социалната икономика (от 28 март), Италиански фестивал на красотата и прическата (от 29 март),  киноложки изложби (от 30 март). Те съчетават бизнес и атракции, ориентирани към различни възрастови групи, затова всяка година  привличат над 20 000 посетители от страната и чужбина.