От Държавен фонд „Земеделие“ напомнят на бенефициентите да се регистрират в СЕУ


Разплащателната агенция напомня на кандидатите по мярка 10„Агроекология и климат” и мярка 11 „Биологично земеделие” от ПРСР 2014-2020 да се регистрират в Системата за електронни услуги (СЕУ). Там бенефициентите могат да проверят  резултатите от извършените от външните институции проверки за кампания 2018 г. Проверките се отнасят за състоянието на парцелите, пчелните семейства и животните, данните от Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството (ИАСРЖ), както и данните за пашуването в националните паркове.

Системата за електронни услуги на ДФ „Земеделие“ е достъпна след индивидуална регистрация. Ако кандидатът няма създаден профил, е необходимо да подаде заявка за регистрация на потребител, след което да се яви в Областна дирекция на ДФЗ – РА за да се идентифицира и достъпът му да бъде активиран.

Срокът за въвеждане на данни от външните институции е до 11.01.2019 г. През целия период на въвеждане данните са видими за кандидатите чрез индивидуалния им достъп в СЕУ. При установяване на разминавания в данните бенефициентите могат да се обръщат към контролиращото лице, с което имат сключен договор, към дирекцията на съответния национален парк, който им е издал разрешителното за паша, или към Изпълнителната агенция по селекция и репродукция в животновъдството. Ако техническите грешки са допуснати от външните институции, същите ще могат да ги отстранят в периода от 21.01.2019 г. до 01.02.2019 г.

Външната институция, допуснала грешката, попълва „Заявление за редакция на въведени данни в СЕУ по образец и го изпраща до ДФ „Земеделие“ – РА. Постъпилите заявления за редакция подлежат на одобрение или отхвърляне от страна на ДФЗ – РА след извършване на всички необходими проверки.