Отблясък от събитието


InteliFresh – първият професионален международен форум, посветен на производството и реализацията на български плодове и зеленчуци, организиран от ИнтелиАгро, се проведе на 16 януари в Стара Загора. Близо 200 гости – представители на земеделския сектор, на почти всички търговски вериги в страната, на няколко големи международни търговци, както и на доставчици, чиито продукти и услуги подпомагат успешния бизнес, взеха участие в мащабното събитие. То беше подкрепено и от активните браншови организации от сектор плодове и зеленчуци у нас.

Големият интерес от страна на производителите в бранша бе показателен за стремежа им да обръщат все по-голямо внимание на пазара и пътя до потребителя. Активното участие на търговските вериги доказва, че те в не по-малка степен се нуждаят от добри български доставчици. Интерес към развиващия се потенциал в сектора бе заявен и от чуждестранни търговци от Холандия, Румъния, Сърбия.

Гостите на InteliFresh имаха възможност да се запознаят и с предложенията на партньори на събитието по веригата на доставките: хладилен транспорт, хладилно оборудване, органични торове, техника и оборудване, сервиз, поливни системи, растителна защита, семена, торове, препарати.

ЗТ