Оптиком е готов за новото си партньорство с Ростселмаш


На 25 октомври бе подписан договор за сътрудничество между РОСТСЕЛМАШ и ОПТИКОМ, който е новият изключителен официален представител на руския концерн в България за зърнокомбайни и фуражокомбайни.

Уверени сме, че заедно ще предложим на българския зърнопроизводител надеждни, високопроизводителни и високотехнологични машини на справедлива достъпна цена и ще имаме специално отношение и внимание към всеки клиент. Оптиком и Ростселмаш ще работим усърдно заедно и даваме заявка за гаранция за успех на всеки български зърнопроизводител“ заяви управителят на Оптиком Веселин Генев.

Ростселмаш е съвременна международна компания с богата история и силни традиции – стремеж към качество, развитие и съвършенство. Концернът обединява 13 предприятия, разположени на 10 производствени площадки в Русия, САЩ, Канада и ЕС, реализиращи техника с марките ROSTSELMASH и VERSATILE.

Предприятието разполага с всички необходими технологии за пълен цикъл на производство на качествена продукция, включително конструкторски разработки. Ростселмаш има собствени леярни, металорежещи, металообработващи, заваръчни мощности и такива за боядисване и финално сглобяване и окомплектоване. На всички етапи от производството на земеделска техника от конструкторските разработки до сервизното обслужване се внедряват най-нови технологии, позволяващи в кратки срокове да се пускат на пазара нови модели машини и адаптери.

Продуктовата линия на руската компания включва над 150 модела и модификации на 24 типа селскостопанска техника — разнообразни зърнокомбайни, фуражокомбайни, трактори, пръскачки, сеялки, зърнопреработвателно оборудване и др.

Освен земеделски машини от бранда Ростселмаш, Оптиком ще предлага на българските земеделци гаранционно и извънгаранционно обслужване и сервиз, както и резервни части. Сервизните специалисти са обучени и сертифицирани по изискванията на стандартите на Ростселмаш. Те ще предлагат пълна гама услуги, в това число подготовка на комбайните преди доставка и пускането им в работа. Ремонтите на машините се извършват както на полето, така и в сервизните центрове на Оптиком в цялата страна, а по време на жътвената кампания се осигуряват дежурни екипи през почивните дни.

Оптиком ООД е сред лидерите в бранша търговия със земеделска техника и сервизни услуги с над 40 млн.  годишни приходи и заема значителен дял на българския пазар. В компанията работят над 120 високообразовани и мотивирани служители в 12 търговско-сервизни центъра в страната, напълно оборудвани със специализирана диагностична апаратура и комфортни условия за работа и обслужване на клиентите. Досегашният дилър на Ростселмаш в България АгроБул ще продължи да обслужва клиентите на бранда като поддилър на Оптиком.

По материали на Оптиком