Нов търговско-сервизен център на Оптиком


Първата модерна сграда на територията на Технологичния парк в Монтана – търговско-сервизният център на Оптиком, беше открита официално на 12 май. На церемонията присъстваха собствениците, партньорите и клиентите на фирмата. Лентата на новия обект беше прерязана от Нейно превъзходителство посланика на Великобритания у нас г-жа Ема Кейт Хопкинс, кметът на Монтана Златко Живков, представителите на партньорите JCB, Великобритания и Argo Tractors, Италия и управителя на Оптиком Веселин Генев.

Оптиком „влезе“ в Монтана преди 5 години, а през май 2014 г. стартира строителството на модерен агроцентър. За две години компанията инвестира в него над 2 000 000 лв., като центърът е най-модерният й в страната. Теренът, собственост на фирмата, е 7.5 дка, а сградата е с 1 200 кв.м разгъната площ. В нея се помещава съвременен сервиз за ремонт, обслужване и поддръжка на трактори и земеделска техника, в който работят 8 висококвалифицирани специалисти и се извършват гаранционни и извънгаранционни сервизни дейности. Базата разполага и с магазин и склад за резервни части, консумативи и смазочни материали за селскостопанска техника, конферентна зала за обучения и срещи с клиенти, просторни и удобни офиси. Осигурен е и достъп за хора в неравностойно положение.

„Благодаря на Оптиком, че повярваха на Монтана и бяха първите, събрали кураж да влязат в нашия Технологичен парк. Мястото е от най-комуникативните в целия Северозапад”, подчерта при откриването кметът Живков.

Посланик Хопкинс изрази своето задоволство, че британската компания JCB, световен лидер в производството на строителни и земеделски машини и многократно награждавана от Британската кралица, има голям успех и на българския пазар в резултат на 10-годишното си сътрудничество с Оптиком.

Джон Смит, генерален директор на JCB Agriculture, отчете важността на опитния екип и високите стандарти в обслужването на клиентите, осигуряването на сервиз и резервни части, които българската компания успешно налага. Телескопичните товарачи JCB са №1 на българския пазар.

Партньори на Оптиком от италианския завод за трактори AGRO Tractors чрез Джанкарло Монтаняри, мениджър продажби връчиха на Веселин Генев, управител на Оптиком плакет за „Изключителен професионализъм, работа и отдаденост през 18-годишното сътрудничество и значими успехи за развитието и популяризирането на марките LANDINI и McCORMICK в България”.

2016 година е емблематична за Оптиком, компанията навършва 25 години и едновременно с това успешно приключва 5-годишния си план за инвестиции в изграждане и модернизиране на търговските и сервизните си бази в страната.

По материали на Оптиком