Новите комбайни на New Holland CR IntelliSense – шестото чувство на жътвата


Новият рейндж комбайни на серията на New Holland CR Revelation издига автоматизацията на ново ниво с надградената IntelliSense система, като въвежда редица подобрения, които допълват върховите постижения на комбайна с най-голям капацитет в света.

Системата за автоматизация IntelliSense увеличава производителността на машината, намалява загубите и предпазва зърното от щети. CR Revelation комбинира функцията на ръчна и автоматична система за настройки на комбайни IntelliSense на New Holland, която извежда автоматизацията на ново ниво, за да отговори на голямото предизвикателство пред оператора да поддържа максимална производителност, като избегне загубите и увреденото зърно до минимум. Сребърен медалист в категорията „Иновации“ на Agritechnica 2017, технологията носи значителни предимства на клиентите: увеличена производителност, увеличена дневна продукция, намалени загуби и подобрено качество на зърното. Също така облекчава работата на оператора: има нужда от по-малко взети решения, по-добър комфорт и сигурност, по-малко умора и лесен потребителски интерфейс.

Патентованите почистващи сензори осигуряват много точни измервания на товара и въз основа на тези данни комбайнът проактивно и непрекъснато адаптира скоростта и ъгъла на въртене на Twin Rotor™, скоростта на вентилатора и отварянето на предното, горното и долното сита, така че да постигне желания резултат.

Патентованата автоматична настройка на лопатките на ротора подобрява ефективността на мощността на ротора, без да се отразяват настройките за въртене и отделяне, което води до по-големи икономии на гориво и увеличение на производителността и качеството на зърното.

Системата за автоматично регулиране на потока на културата IntelliCruise™ II CR Revelation, която автоматично напасва скоростта на придвижване напред спрямо гъстотата на културата, разполага с автоматизирани функции за отчитане на скоростта на придвижване и предлага избор от три стратегии за прибиране на реколтата, което позволява на оператора да постигне желания резултат.

През последната година  New Holland разширява портфолиото на CR Revelation с нов модел CR7.80 и въведе първите модели на Stage V. Комбайнът е задвижван от нов двигател Cursor 9 Common Rail с номинална мощност 275 kW (374 к.с.) и максимална мощност от 305 kW (415 к.с.). CR7.80 разполага с почистващ ремък с единично връщане. Със 750-литров резервоар за гориво, 9 500-литров бункер за зърно и висока скорост на разтоварване от 126 литра/секунда, той осигурява изключително ефективно изпълнение.

Новият CR7.80 и следващият модел в диапазона CR7.90 са първите, които отговарят на стандартите за емисиите от Stage V, които налагат още 40% намаление на съдържанието на вредни частици в сравнение с предходното регулиране от Stage IV. Те постигат новите граници на емисиите с двигателя Cursor 9 и новата технология HI-eSCR2, разработена от FPT Industrial. Тази новаторска система за последваща обработка е патентовано решение без нужда от поддръжка, което минимизира оперативните разходи. Cursor 9 има опростено оформление и е без EGR, което дава изключителна производителност и надеждност. С новия двигател Stage V, CR7.90 се радва на увеличение от 11 к.с. при максимална мощност до 338 кВт (460 к.с.).

Новият комбайн CR Revelation разполага с придвижване от нов тип с двустепенна скоростна кутия, интегрирани хидравлични спирачни системи, по-голяма хидростатична помпа и електрохидравлична функция за заключване на диференциала. Предавателната кутия предлага двa скоростни диапазонa – единия за полеви работи от 0 до 17 км / ч, а другия за придвижване от нула до максималната скорост, която е фабрично зададена, спрямо местните разпоредби на всеки пазар. Максималната скорост се постига при намалени обороти, което води до по-нисък разход на гориво. Новото двустепенно придвижване осигурява по-голяма теглителна сила, подобрено изкачване нагоре и по-бърза реакция, благодарение на по-голямата хидростатична помпа..

Хидравличната спирачна система и серво клапан подобряват управлението на спирачките и допринасят за безопасността на машината, включвайки и новата двойнодействаща паркинг спирачка. Хидравличните спирачки също гарантират, че спирачната ефективност се поддържа през целия жизнен цикъл без подмяна на спирачните накладки или поддръжка на буталото, което води до по-ниски експлоатационни разходи.

Пълната гама комбайни New Holland CR може да бъде намерена в 12-те търговско-сервизни комплекси в страната на ексклузивния вносител на New Holland за страната Интерагри България. До 10 декември всеки клиент на Интерагри България има възможност да закупи или поръча своя комбайн New Holland с до 50 000 лв. ценово предимство, като се възползва от специални условия на Предсезонна кампания, включващи: заместващ комбай по време на жътва; 5 години удължена гаранциая от New Holland – без самоучастие и без допълнително оскъпяване за клиента; гъвкаво финансиране до 5 години с лихви от 0.95%; 12 търговско-сервизни комплекси, сертифицирани от New Holland на територията на цялата страна; включено пълно техническо обслужване за 5 г. до 2 400 мото часа.

За повече информация можете да позвъните на 0700 46 666 или да посетите www.interagri.bg.

Ексклузивно от Интерагри България – единствен официален вносител на New Holland за страната.