НАУЧНО-ТЕХНИЧЕСКИ СЕМИНАР „ЕЛЕКТРОНИКА И РОБОТИКА“


На 3 септември 2021 г. преподавателите от катедра ЕЛЕКТРОНИКА при Русенския университет „Ангел Кънчев“ проведоха Научно-технически семинар „Електроника и Роботика“ в производствения комплекс на фирма СИВИКО ООД Русе с лектор д-р инж. Камен Кръстев.
Д-р инж. Камен Кръстев е възпитаник на Русенския университет и един от основателите на Студентската научно-техническа лаборатория по електроника СНИЛЕ. Днес той е водещ специалист в областта на електроника и роботиката.
Семинарът е първият от серията научни и приложни семинари, които преподавателите от катедра ЕЛЕКТРОНИКА ще проведат през учебната 2021–2022 г. в производствени условия на водещи фирми в областта на електрониката.
Фирма СИВИКО ООД има цел да даде възможност на индустрията да бъде по-продуктивна и по-ефективна чрез своите индустриални инженерни и софтуерни решения. Фокусът на семинарът „Електроника и Роботика“ бе върху интегрирането на индустриални роботи и индустриални системи за контрол. Проведе се демонстрирация и обучение за работа с Робот FANUC M-710iC/70 и специализиран хващач модел Siviko PBG-3, проектиран и произведен от СИВИКО ООД. Извършените обучителни пректики на система за мониторинг и контрол на процеси надградиха знания и умения по отношение на приложения на SCADA за разширение на функционалностите и връзките с база данни и устройства.